Novi Grad, Centar, Ilidža, Vogošća:Desetine prijava u vezi glasačkih odbora

Istražujemo

Novi Grad, Centar, Ilidža, Vogošća: Desetine prijava u vezi glasačkih odbora

U sarajevskim općinama Novi Grad, Centar, Ilidža, Vogošća vršene su naknadne izmjene rješenja o imenovanju predsjednika i članova biračkih odbora

Desetine prijava u vezi glasačkih odbora

Na biračkom mjestu 093 na Ilidži  - IV Gimnazija – zabilježene su nepravilnosti sa iznošenjem glasačkog listića. OIK Ilidža ima prijavljen slučaj ali se još uvijek ne može govoriti o detaljima: navodno je iznesen jedan listići ili su “ubačena tri nova”, ali o tome će se moći govoriti tek nakon otvaranja glasačkih kutija – kažu u OIK-u za Žurnal.

U koaliciji "Pod lupom" tokom jučerašnjeg dana imali su više desetina prijava koje se odnose na uklanjanje članova biračkih odbora. Najviše takvih prijava registrovano je u općinama Centar i Novo Sarajevo.

U sarajevskim općinama Novi Grad, Centar, Ilidža, Vogošća vršene su naknadne izmjene rješenja o imenovanju predsjednika i članova biračkih odbora. U prigovoru koji je CIK-u upućen 6. oktobra navodi se da su nadležne općinske komisije netransparentno vršile izmjene rješenja i imena članova biračkih odbora dostavljali političkim strankama u kasnim večernjim satima. 

 

U jednoj od sarajevskih općina “skinuto” je pet posmatrača jedne političke partije ali su naknadno imenovani novi. Neki od posmatrača nisu se pojavili na obuci.

(zurnal.info)