Uhapšen Srđan Golubović, zločinac s fotografije Rona Haviva?:DJ Max se "skrivao" pod svjetlima reflektora

Istražujemo

DJ Max se "skrivao" pod svjetlima reflektora

DJ Max se

O hapšenju Srđana Golubovića srbijanski mediji nisu ništa novo izvestili, već su se svi pozivaju na informacije iz Dnevnog avaza i jednostavno preneli njihovu vest. Osim web stranice RTV B92, e-novina i još ponekih portala, vest je gotovo nazapaženo prošla u Srbiji.

Navodno se hapšenje pokušava sakriti od srbijanskih medija. Avaz piše da se ne zna tačno da li je on u međuvremenu pušten iz zatvora, ali navodi da se sumnja da je Golubović zapravo osoba sa čuvene ratne fotografije Rona Haviva, nastale u martu 1992., a na kojoj se jasno vidi kako se Arkanovi "Tigrovi" iživljavaju nad ubijenim bijeljinskim civilima kod Krpića džamije i bijeljinske bolnice.

Pre hapšenja, Golubović je bio poznat kao DJ Max i radio je po popularnim beogradskim noćnim klubovima.

Na njegovom profilu na stranici myspace.com, piše da je svoju karijeru počeo devedesetih godina kao pripadnik PROSTOR ART posade, a da se zatim1996. pridružio asocijaciji DJ-eva XperimenT-a. Smatra se osnivačem trance scene u Beogradu. Radio je sa poznatim DJ-evima i držao koncerte u čitavom svetu.

Poznavaoci i ljubitelji elektronskog zvuka su poznavali ovakvog DJ Max-a. O njemu se pisalo po blogovima da je neko ko pravi najbolje žurke u gradu i da redovno organizuje after partije za pamćenje. Radio je pored imena kao što su: Joti Sidhu, Dino Psaras, Max Lanfranconi, Serge Souqe, Tsuyoshi, Mark Allen, Anti, Slide, Chris Organic...

Pre nego što je Golubović uhapšen i dok je još uvek bio DJ Max, aprila ove godine Deutsche Welle je posvetio jedan članak o godišnjici ubijanja Bošnjaka u Bijeljini. U tekstu su zastrašujuća svedočenja o ulasku "arkanovaca" u Bijeljinu i zločinima koje su počinili. Među prpadnicima Arkanovih dobrovoljaca, u tekstu se pominje i ime uahpšenog Srđana Golubovića.

Ime ovog bivšeg pripadnika Arkanove zločinačke brigade, pominje se na još jednom mestu takođe u aprilu ove godine. Naime, na stranici bosniangenocide.wordpress.com postoji tekst pod nazivom: Imena zločinaca poznata, a gdje je pravda?

U tekstu se navodi kako je grupa „arkanovaca", među kojima je bio i Golubović, iza sebe ostavila krvave tragove. O Goluboviću je u ovom tekstu napisano kako je on danas poznat kao DJ Max i da je te 1991. godine imao 20-ak godina.

Ako se ove sumnje pokažu istinitim, Srđan Golubović se tokom poslednjih godina "skrivao" pod svjetlima reflektora.
Na njegovom profilu na myspace-u piše da je nastupao po celoj Evropi, ali i u BiH.

Dok smo pokušavali da nađemo što više informacija o ovom ratnom zločincu, njegov profil na myspace-u nam je bilo osnovno polazište.

Već nakon nekoliko sati, profil DJ Maxa je ukinut.

Njegov profil je možda ukinut, ali fotografija Rona Haviva koja prikazuje Golubovića kako se iživljava nad nedužnim civilima, obišla je čitav svet.

(zurnal.info)