PORTPAROL FUCZ-a MAJDA KOVAČ:Do postavljenja na ovo radno mjesto nisam poznavala Fahrudina Solaka

Istražujemo

PORTPAROL FUCZ-a MAJDA KOVAČ: Do postavljenja na ovo radno mjesto nisam poznavala Fahrudina Solaka

Povodom teksta „RODBINSKO STRANAČKI PRIJELAZNI ROK: Objavljujemo imena favorita Fahrudina Solaka za posao u Civilnoj zaštiti!“ u kojem smo objavili da je do sada zaposleno nekoliko državnih službenika zahvaljujući direktoru Fahrudinu Solaku, demantom nam se obratila portparolka Federalne uprave cilvine zaštite Majda Kovač. Objavljujemo demant i odgovor Redakcije Žurnala

Do postavljenja na ovo radno mjesto nisam poznavala Fahrudina Solaka
MAJDA KOVAČ: U navedenom tekstu autor je, citirajući “izvor blizak kabinetu Fahrudina Solaka”, na početku citata naveo sljedeće: “Zahvaljujući Solaku zaposlena je Majda Kovač sadašnja portparolka".

ŽURNAL: Portparol FUCZ-a Majda Kovač u svom demantiju i sama ponavlja da je spornu rečenicu rekao izvor blizak kabinetu direktora FUCZ-a. Dakle, ukoliko se i radi o kleveti, odgovore bi trebala potražiti u svom okruženju.

MAJDA KOVAČ: Na radno mjesto kao najuspješniji kandidat, izabrana sam isključivo po proceduri Javnog konkursa koji je organizirala Agencija za državnu službu Federacije BiH. Do postavljenja na ovo radno mjesto nisam poznavala gospodina Fahrudina Solaka. 

ŽURNAL: Sama konkursna procedura primanja Majde Kovač  na mjesto Višeg stručnog saradnika u FUCZ u tekstu nije ni problematizirana, niti je uopšte spomenuta!

MAJDA KOVAČ: "Nikada nisam bila član niti jedne političke partije u BiH.“  
 
ŽURNAL: U tekstu Žurnala nigdje nije pomenuto da je Majda Kovač član bilo koje političke partije.
 
MAJDA KOVAČ: "Podsjećam Vas da profesionalizam u novinarstvu poznaje "drugu stranu", pa me je vaš novinar mogao kontaktirati kako bi provjerio navode koje mu je iznio "izvor blizak kabinetu Fahrudina Solaka".
 
ŽURNAL: Podsjećamo gospođu Kovač da tekst nije bio o portparolki FUCZ-a već generalno o spornom zapošljavanju u Civilnoj zaštiti, te da to nije bio fokus teksta. Ukoliko se time budemo bavili u budućnosti svakako ćemo kontaktirati gospođu Kovač.
 
zurnal.info