AGENCIJA ZA JAVNE NABAVKE BIH:Dostavljeni odgovori na sva pitanja iz Upitnika Europske komisije
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

AGENCIJA ZA JAVNE NABAVKE BIH: Dostavljeni odgovori na sva pitanja iz Upitnika Europske komisije

Uz odgovore su pripremljene i Tabele usklađenosti Zakona o javnim nabavkama i direktiva Europske Unije koje se odnose na javne nabavke te su u sustav uneseni i podzakokonski akti na engleskom jeziku

Dostavljeni odgovori na sva pitanja iz Upitnika Europske komisije
FOTO: pks.rs

Agencija za javne nabavke Bosne i Hercegovine je u predviđenom roku odgovorila  na 44 pitanja iz Upitnika Europske komisije i unijela ih u Informacijski sistem za podršku procesa europskih integracija.

Većina pitanja su iz Poglavlja V- javne nabavke, dok se određeni broj pitanja iz Upitnika odnosi na oblasti poduzetničke i industrijske politike, transevropske mreže, borbe protiv korupcije, regionalne politike i kordinacije strukturnih instrumenata, upravljanja javnim financijama te političke kriterije. Odgovaranje na Upitnik je jedan od koraka u pristupanju Bosne i Hercegovine punopravnom članstvu u Europskoj uniji.

Iz Agencije kažu da je ovo bio prioritetni zadatak te da je u prethodnom razdoblju intezivno rađeno na pripremi odgovora. Uz odgovore su pripremljene i Tabele usklađenosti Zakona o javnim nabavkama i direktiva Europske Unije koje se odnose na javne nabavke, te su u sustav uneseni i podzakokonski akti na engleskom jeziku.

Podsjećamo da je Agencija za javne nabavke BiH jedna od institucija nadležna za provedbu politike javnih nabavki u Bosni i Hercegovini. Agencija već 11 godina intezivno radi na pravilnoj primjeni i tumačenju propisa iz ovog područja, na unaprijeđenju mehanizama prevencije protiv zloupotrebe u javnim nabavkama, potom na uvođenju modernih elektronskih alata, povećanju odgovornosti osoba koje provode postupak te smanjenju troškova sudjelovanja u postupcima javnih nabavki.

(zurnal.info)