Klub Žurnal:Escondido: Pustinjski seks
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Arhiva

Escondido: Pustinjski seks

Americana sa pastelnim gitarama, opsjednutim trubama, infuzijom Morriconea i emocijama kakve nastaju kada duet naprave Gramm Parsons i Emmylou Harris

Escondido: Pustinjski seks

U Klubu Žurnal nastupaju Jessica Maros i Tyler James iz nešvilskog benda Escondido. Njihov debitantski album zove se Ghost of Escondido, traje 32 minute, a kritičari ga opisuju kao “pustinjski seks”. Dobro zvuči na šta god vas asociralo.

Od primjedbi nekoliko kritičara spojio sam opis njihove muzike – to je americana sa pastelnim (ma šta to značilo) gitarama, opsjednutim trubama, infuzijom Morriconea i emocijama kakve nastaju kada duet naprave Gramm Parsons i Emmylou Harris.

Escondido su formirani tako što je Jessica upoznala Tylera na zabavi u njegovom stanu. On joj je pustio demo snimak pjesme Rodeo Queen, a njoj se melodija toliko dopala da je odmah zapjevala refren. Kada je traka zaustavljena, Tyler ju je nagovorio da naprave bend i nazovu ga Escondido. Ostala je u stanu nakon zabave i tamo provela dva mjeseca tokom kojih su neprestano slušali Morriconeove muziku i komponirali vlastite pjesme.

Abum su snimili na starinski način, uživo, za samo jedan dan – 17. oktobar 2011. godine u Casino Studiju u Nešvilu. Eto, tako je nastao album Ghost of Escondido koji David Lynch oduševljeno reklamira po društvenim mrežama.

Iz Žurnala u vaše uši, a vi širite dalje...

Black Rose

Rodeo Queen

Bad Without You


(zurnal.info)