:GALERIJA B. SMOJE: Izložba slika Davora Gobca
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Galerija Žurnal

GALERIJA B. SMOJE: Izložba slika Davora Gobca

GALERIJA B. SMOJE: Izložba slika Davora Gobca
Slike frontmena Psihomodo Popa inspirirane su stripom i pop artom. Autor se ponosi činjenicom da do sada niti jednu sliku nije prodao

U sarajevskoj galeriji “B.Smoje” 10. decembra u 20. sati biće otvorena izložba slika frontmena benda Psihomodo Pop, Davora Gobca. Gobac će na izložbi predstaviti 20 slika koje je naslikao u pauzama između snimanja albuma i koncerata, od 1987. godine do danas.

Podsjetimo, Gobac je sa 13 godina osnovao svoj prvi bend koji se zvao Klinska Pomora i svirali su isključivo punk. U grupu Neron prelazi 1983. godine i ona s njegovim dolaskom ubrzo prerasta u Psihomodo Pop.

Ni nakon skoro tri decenije života u rock'n'rollu, nije ga napustila prvobitna strast. I dalje uživa u preslušavanju albuma punk rock velikana Ramonesa, ali i u slikanju. Prema svojim radovima gaji poseban odnos i ponosi se što do sada niti jednu sliku nije prodao. Ako mora, onda ih poklanja i to samo dobrim prijateljima. Poznavaoci kažu da Gobac ima osebujan stil koji je nadahnut stripom i po artom.

Do sada je imao desetak samostalnih izložbi, redom dobro posjećenih, a sarajevska izložba biće otvorena do 10. januara 2011.

(zurnal.info)