Adnan Šaran ft. Basheskia & Edward EQ :Kakav sad Armagedon, kakav kraj svijeta?
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Arhiva

Adnan Šaran ft. Basheskia & Edward EQ : Kakav sad Armagedon, kakav kraj svijeta?

''Armagedon'' je pjesma za koju su svi koji su je dosad čuli rekli da predstavlja ponajbolji komad domaćeg elektro-rocka u ovoj godini

Kakav sad Armagedon, kakav kraj svijeta?

Mjesec dana nakon objave albuma ''Fatherland'' sarajevskog producentskog dvojca Basheskia & Edward EQ, stiže nam novi singl iz njihove radionice. Ovaj put riječ je o kolaboraciji sa jednim od naših najznačajnijih rock pjesnika - Adnanom Šaranom.

Mnogo žešći ritam i rock/electro/noise zvučna podrška savršena su podloga za još jedan odličan tekst autora kojeg poznajete i kao frontmena sastava Skroz.

''Armagedon'' je pjesma za koju su svi koji su je dosad čuli rekli da predstavlja ponajbolji komad domaćeg elektro-rocka u ovoj godini, a ujedno je i novo izdanje domaće etikete Periskop Records.

- Kakav sad Armagedon, kakav kraj svijeta?

Baš, ovakav, autohtoni, bosanskohercegovački – kada se ubrza vrijeme do te mjere da ne primjećuješ kako godinama stojiš u mjestu, kada se sve mijenja do neprepoznavanja, kada na oči stvarnost izmiče, kada više ništa nije sigurno, ni dobro ni loše, ni toplo ni hladno, ni rat ni mir, kada ti je konačno jasno da pravda neće pobijedit' – e, tada svijet gubi oslonac i propada.                     

Takav Armagedon, takav kraj svijeta
- nakon prvog slušanja zabilježio je Selvedin Avdić.

Na muzici je sarađivao i Kenan Glavinić (klavijature), a autori video spota su Elvir Prašljivić i Enes Zlatar – Bure.

(zurnal.info)