DECEMBARSKI RAČUNI ZA ELEKTRIČNU ENERGIJU:Kako je Luka Petrović pokušao da me opljačka!

Novosti

DECEMBARSKI RAČUNI ZA ELEKTRIČNU ENERGIJU: Kako je Luka Petrović pokušao da me opljačka!

Ovo praznično bezočno otimanje nije novina, iz decembra u decembar ista situacija, kako bi poslovne knjige s kraja godine bile što urednije, a bilansi stanja „Elektroprivrede RS“ ubjedljiviji. Prema njegovoj računici moja tročlana porodica, koja je počesto, zbog poslovnih obaveza na putu pa je većina potrošača isključena, u decembru se izuzetno bahato ponašala i potrošila struju u vrijednosti nevjerovatnih 502,27 KM.

Kako je Luka Petrović pokušao da me opljačka!
Luka Petrović, v.d. direktora ERS-a

Luka Petrović, vršilac dužnosti direktora „Elektroprivrede Republike Srpske“, glavna slamka preko koje se iz ovog javnog preduzeća isisava novac za vlasti bliske firme i generalni sekretar vladajućeg SNSD-a, organizovao je novu masovnu pljačku građana Republike Srpske. I to preko decembarskih računa za struju!

Ovo praznično bezočno otimanje nije novina, iz decembra u decembar ista situacija, kako bi poslovne knjige s kraja godine bile što urednije, a bilansi stanja ubjedljivi.

Prema njegovoj računici moja tročlana porodica, koja je počesto, zbog poslovnih obaveza na putu pa je većina potrošača isključena, u decembru se izuzetno bahato ponašala i potrošila struju u vrijednosti nevjerovatnih 502,27 KM.

 

 

Nije teško prekontrolisati, na brojilu je stanje bilo potpuno drugačije. Dakako, daleko manje. Petrović me pokušao prevariti za oko 260 KM.

Elektrokrajina, kojom rukovodi Dragan Čavić, zadužena je za reklamacije računa. Radni dan, 24. januar, koristim da bih prevarantima objašnjavala kako su me prevarili. Na šalteru kažu:

„Nemojte plaćati ovaj račun, već 28. januara napišite prigovor, sami očitajte stanje na brojilu i donesite u Uslužni centar, u zgradu pored nas.“

 


 

Provjerim stanje na brojilu, napišem prigovor u kojem objasnim za koliko sam prevarena i zaprijetim tužbom, ako i na lažno ispostavljen račun zaračunaju zateznu kamatu.

Luka i Dragan već su spremni. U Uslužnom centru „Elektrokrajine“ ne žele da prime moj prigovor, uz priložene kopije prethodnih računa, ali mi na četvrtini papira A4 formata daju nešto što zovu obrascem na kojem već postoji odštampan tekst. Moje je samo da napišem ime i prezime, broj brojila i novo stanje.

„Biće korigovano“, kaže službenica.

„Ali, ja vam neću platiti 502 KM“, kažem.

„Pa platite nešto, da vam ne bismo isključili struju“, dodaje.

„Kako da platim prevaru“, pitala sam, nije imala odgovor.

Društvene mreže posljednjih nekoliko dana gore. Moj račun od 502,27 KM nije najgori, ima i onih kojima je Luka Petrović zaračunao po 2.500 KM mjesečnu potrošnju, kao i onih koji isključe osigurače na vikendicama, ali uredno dobiju obračun 60 KM.

 

Luki Petroviću će, zna se, i ovo proći. Od građana, preko raznih petrovića, čavića, stanišića i ostalih direktora zavisnih preduzeća iz sistema "Elektroprivrede", do milionskih tenderskih ugovora podijeljenih firmama bliskim porodici šefa im Milorada Dodika i ostalih u piramidi vladajuće strukture.

(zurnal.info)