Pogledajte film Isisavanje (2):Kakva je uloga Slavice Injac u propasti Bobar banke

AFERA

Pogledajte film Isisavanje (2): Kakva je uloga Slavice Injac u propasti Bobar banke

Žurnal objavljuje drugi dio filma "Isisavanje", o izvlačenju novca iz Bobar banke. U ovom dijelu istražujemo ko je odgovoran za propast banke, kako je iz trezora nestalo deset miliona maraka i čiji su depoziti u banci propali. Preporučujemo gledanje u HD rezoluciji

Ywpatu8ujp8

U drugom dijelu filma o izvlačenju novca iz Bobar banke istražujemo ko je odgovoran za propast ove banke, kakva je bila uloga Agencije za bankarstvo Republike Srpske i direktorice ove agencije Slavice Injac, koja je uhapšena u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu, kako je iz trezora banke nestalo deset miliona maraka te ko je banci dugovao novac i čiji su depoziti u banci propali.

U filmu “Isisavanje”, u okviru TV serijala “Afera”, konstatovali smo da će kvalitetna istraga poslovanja “Bobar banke” pokazati da je zločinačka organizacija, kao dio sistema, vrlo smišljeno, detaljno i temeljno opljačkala građane Bosne i Hercegovine. I da je sve pokušala da zataška, prijeteći rušenjem države...

Najodgovorniji za nezakonitosti u radu “Bobar banke” i štetu od stotine miliona maraka snose direktorica Agencije za bankarstvo RS Slavica Injac i ministar finansija Zoran Tegeltija, koji je bio obaviješten o nezakonitostima, ali nije preduzeo nijednu jedinu mjeru da ih spriječi. Nije to učinio ni nakon što je Gavrilo Bobar 2013. godine obavijestio nadležne institucije da u Trezoru banke nedostaje deset miliona KM, te da je izvlačenje novca počelo još 2009. godine, kada je uzeto prvih 57.000 KM.

Tegeltija, kao ni ostali iz vlasti RS, nisu preduzeli ništa da spriječe nestanak novca IRB-a, a riječ je desetinama miliona maraka. Nije to učinila ni Snežana Vujnić, direktorica IRB-a, koja je jedna od glavnoosumnjičenih za gubitke desetina miliona maraka u Bobar banci.

Niko iz vlasti RS nije želio da govori za “Aferu” u vezi sa propašću “Bobar banke”. Govorili su predstavnici opozicije, Dragan Čavić i Milanko Mihajilica.

(zurnal.info)