:Kusturica napao Stankovića
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

Kusturica napao Stankovića

Kusturica napao Stankovića

Gostovanje Emira Kusturice u emisiji Aleksandra Stankovića Nedjeljom u dva nije dobro prošlo - poznatog redatelja neka su voditeljeve pitanja izbacila iz takta pa je prekinuo snimanje i zaplijenio sav snimljeni materijal, javlja hrvatski Nacional.

Sav materijal je još kod Kusturice pa ga, ne privoli li Stanković redatelja da mu ga prepusti, gledatelji neće imati prilike vidjeti.

Snimanje se odvijalo tokom srijede u srpskom selu Mokra Gora, gdje redatelj živi, a prema Stankovićevim riječima Kusturica je nervozu pokazao na pitanju zašto je s pokojnim srpskim predsjednikom pio viski za vrijeme srpske blokade Sarajeva.

Kusturica mu je odgovorio kako nije imao izbora, a naredno Stankovićevo pitanje ga je ostavilo bez teksta. 

Voditelj ga je, piše Nacional, podsjetio da je svojedobno izjavio kako ga je dirnuo trenutak dok je Slobodan Milošević u haškoj sudnici slao poljupce supruzi, pa ga je upitao hoće li i u Izraelu, u kojem snima film, Izraelcima reći kako je bila dirljiva pažnja kojom je Adolf Hitler obasipao Evu Braun u Vučjoj jami. 

Nakon nekoliko trenutaka šutnje Kusturica je uzvratio protupitanjem zašto malo ne razgovaraju o hrvatskim legionarima koji su ubijali Srbe po Hrvatskoj.

Prepucavanje se nastavilo Stankovićevim upitom: "Ako tako mislite, zašto ste onda, svojedobno, opjevali Gotovinu, čovjeka koji je optužen za ratne zločine u Haagu?", aludirajući na pjesmu čiji tekst glasi: "Tko ne voli Gotovinu uvalim mu osovinu!" 

Na to je Kusturica uz psovke ustao iz stolice i objavio da je razgovor završio te je naredio je šesteročlanoj HTV-ovoj ekipi da mu preda sav snimljeni materijal. 

(Fena)