SA FALSIFIKOVANIM AKREDITACIJAMA:Lažni posmatrači na biračkim mjestima
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istraga

SA FALSIFIKOVANIM AKREDITACIJAMA: Lažni posmatrači na biračkim mjestima

Na području Opštine Lopare zabilježen je prvi ozbiljan incident, nakon pokušaja lažnih posmatrača da prisustvuju glasanju.

Lažni posmatrači na biračkim mjestima

Na više biračkih mjesta, kako nam je potvrđeno iz Koalicije"Pod lupom" pojavilo se oko 70 lažnih posmatrača, koji su na birališta došli sa lažnim akreditacijama pokušavajući da izbace prave posmatrače Koalicije "Pod lupom".

"Pojavile su se osobe sa falsifikovanim akreditacijama koje su obilazile biračka mjesta i vršile pritisak na posmatrače Koalicije "Pod lupom", rekao je Dario Jovanović, direktor Koalicije "Pod lupom".

Sam slučaj je prijavljen policiji, koja nije intervenisala na terenu. Iz PU Bijeljina navode da nije bilo potrebe za izlaskom na biralište te da je slučaj riješen na licu mjesta

Kraće vrijeme bio je prekinut rad biračkog odbora 091 u semberskom selu Ostojičevo, gdje je došlo do verbalnog sukoba između posmatrača i članova biračkog odbora, potvrdio je predsjednik GIK Bijeljina Žiko Krunić. Kako saznajemo, jedan član biračkog odbora nije dozvolio posmatraču da uloži određeni prigovor, te je zbog toga i nastao sukob. Kompletan birački odbor je zamijenjen, a glasanje će biti produženo za vremenski period koliko je trajao prekid.

 (zurnal.info)