:Mećavnik: Otvoren vrtić “Nele Karajlić”
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

Mećavnik: Otvoren vrtić “Nele Karajlić”

Mećavnik: Otvoren vrtić “Nele Karajlić”

Kako objavljuju srpski mediji zaljubljeni u megalomanske poduhvate Nemanje Kusturice – u utorak se u Mećavniku slavilo. Razlog: Nele Karajlić, frontmen „No smoking orkestra“, dobio je vrtić nazvan po njemu, čime se svrstao među Federika Felinija, Stenlija Kjubrika, Brusa Lija, Dijega Maradonu i ostale zvezde po kojima ulice, trgovi i druga znamenja Mećavnika nose ime

U obdaništu „upravnika“ Emira Kusturice biće mesta za tridesetak mokrogorskih mališana, čiji roditelji, za sada, neće plaćati boravak dece u obdaništu. Ovu obrazovnu ustanovu za maloletne Srpčiće svečano je u rad pustio akademik Matija Bećković rečima: „Ovo je istorijski dan u hiljadugodišnjoj prošlosti Mokre Gore. Tek 24. novembra 2009. selo je dobilo obdanište koje će nositi ime po narodnom heroju dr Neletu Karajliću“.

Na ovu neduhovitu opasku nadovezao se sam Nenad Janković alias Karajlić izjavom: „Ne treba da vam napominjem da smo Josip Broz i ja jedini po kojima je za života dobila ime neka institucija. Sreća je moja što je ovo obdanište lepše od svih onih ustanova koje su nosile njegovo ime“.

Priliku da nešto izjavi nije propustio ni Nemanja Kusturica: „Za tri do četiri meseca ovde će biti postavljena bronzana bista Neleta - kako leti na skijama. Pošto ne možemo da ga držimo ovde stalno ispred vrtića, jer on stalno nešto radi, morali smo da ga izlijemo u spomenik, da ga deca gledaju“.

Naravno, ovaj antititoistički spektakl na Mokroj Gori okončan je uz iće i piće, kako i priliči mokrogorskim akademicima.

(e novine)