Akcija protiv kartela tito i dino:Među osumnjičenima su biznismen Gordan Memija i pripadnik FUP-a Mustafa Selmanović

Istražujemo

Akcija protiv kartela tito i dino: Među osumnjičenima su biznismen Gordan Memija i pripadnik FUP-a Mustafa Selmanović

Prema nezvaničnim informacijama, "na meti" tužilaca, inspektora i pripadnika specijalnih policijskih jedinica su pripadnici i saradnici međunarodnog narko kartela znanog kao „Tito i Dino“ kojeg vodi Edin Gačanin. Planirano je hapšenje više od 20 osoba.

Među osumnjičenima su biznismen Gordan Memija i pripadnik FUP-a Mustafa Selmanović
Gordan Memija

Pripadnici policijskih agencija počeli su jutros akciju hapšenja i pretresa firmi i stambenih objekata na više lokacija u Sarajevu, Mostaru i Zenici.

Prema nezvaničnim informacijama, "na meti" tužilaca, inspektora i pripadnika specijalnih policijskih jedinica su pripadnici i saradnici međunarodnog narko kartela znanog kao „Tito i Dino“ kojeg vodi Edin Gačanin, osoba koja je na američkoj "crnoj listi" zbog trgovine narkoticima. Planirano je hapšenje više od 20 osoba.

Među osumnjičenima su, prema prvim saznanjima, šef Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije Mustafa Selmanović te vlasnik firme "FotoArt“ Gordan Memija.

Podsjetimo,  Memija je sve donedavno tvrdio da mu Žurnal podmeće povezanost sa likovima iz kriminalnog miljea. U jednoj od svojih reakcija  zloupotrijebio je i javni rtv servis.

Klopka za ŽurnalOdbrojavanje na BHRTKlopka za Žurnal

Još uvijek nema zvaničnog saopštenja Tužilaštva BiH koje rukovodi akcijom hapšenja i pretresa, odnosno istragom protiv ove organizovane kriminalne grupe.

Spisak uhapšenih i osumnjičenih je podugačak i akcija još traje. Tu su još neka imena iz policijskih struktura ali i direktora javnih institcija, o čemu će Žurnal uskoro opširnije pisati.

(zurnal.info)