:Medvedev stigao u Beograd

Novosti

Medvedev stigao u Beograd

Medvedev stigao u Beograd

Predsjednik Ruske Federacije Dmitrij Medvedev doputovao je u utorak prijepodne u službeni posjet Srbiji, koji će započeti susretom sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem.

Medvedeva su u beogradskoj zračnoj luci dočekali potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić te ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić, dok ga je ispred palače "Srbija", uz najviše državne počasti, dočekao srbijanski predsjednik Tadić.

U izaslanstvu koje je doputovalo u Beograd u pratnji ruskoga predsjednika, po navodima medija, nalazi se više ruskih ministara, te čelnika ruskih tvrtki i banaka.

Nakon razgovora dvojice predsjednika trebao bi biti održan sastanak izaslanstava dviju zemalja, a potom je najavljeno obraćanje Tadića i Medvedeva novinarima.

Po završetku tiskovne konferencije predviđen je posjet spomeniku oslobodiocima Beograda gdje će Medvedev položiti vijenac u povodu 65. obljetnice oslobođenja Beograda u drugom svjetskom ratu.

Medvedev bi se, po najavama, trebao potom obratiti zastupnicima u srbijanskom parlamentu, nakon čega će posjetiti Sinod Srpske pravoslavne crkve. Ruski predsjednik također će nazočiti svečanoj akademiji u povodu 65. godišnjice oslobođenja Beograda, koja će navečer biti održana u beogradskom Sava centru.

Očekuje se da će tijekom današnjeg posjeta biti potpisano više međudržavnih sporazuma.

Po izjavama policijskih dužnosnika, na sigurnosnim mjerama vezanim uz posjet ruskog predsjednika angažirano je više tisuća policajaca i pripadnika nekoliko sigurnosnih službi.

Dolazak ruskog predsjednika u Beograd prati veliki interes medija i, kako se neslužbeno doznaje, brojne medijske ekipe s više od 400 akreditiranih novinara i oko 50 pristiglih novinara ruskih medija.

Dolazak Medvedeva prvi je službeni posjet jednog ruskog predsjednika Srbiji.

Medvedev je u Srbiji već boravio u veljači 2008. u svojstvu tadašnjeg potpredsjednika ruske vlade.

(Fena)