PREDIZBORNI UTOVARIVAČ:Načelnik Općine Ilidža privatnoj firmi poklonio bager!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istraga

PREDIZBORNI UTOVARIVAČ: Načelnik Općine Ilidža privatnoj firmi poklonio bager!

Načelnik Općine Ilidža 21. septembra ove godine privatnoj firmi iz Općinskih sredstava poklonio je bager vrijedan više od 140 hiljada maraka. Zašto nikom nije čudno da je to urađeno baš sada

Načelnik Općine Ilidža privatnoj firmi poklonio bager!
Foto: www.opcinailidza.ba

Predizborna kampanja je u punom zamahu. Metode uvjeravanja birača su različite i kreativne. Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić u jeku izborne kampanje svečano je uručio ključeve bagera vrijednog više od 140 hiljada maraka direktoru privatne firme Bosman d.o.o Suniji Jahiću. Tom prilikom načelnik je izjavio:

„Ovo je nastavak opremanja struktura civilne zaštite koje će se nastaviti i u narednim godinama. Dobra opremljenost službi je garant boljem i efikasnijem radu na terenu u slučaju prirodnih nepogoda i nesreća".

Dakle, iz Općinskog budžeta, tačnije iz namjenskih sredstava koja se izdvajaju za zaštitu i spašavanje, privatnoj firmi dat je na korištenje skupocjeni bager rovokopač/utovarivač za potrebe Službe zaštite i spašavanje.

Načelnik Memić za Žurnal kaže da ova donacija nema veze sa izbornom kampanjom i da je ova mašina data na korištenje firmi koja ima ugovor sa Civilnom zaštitom da u kriznim situacijama pomogne.

To je vlasništvo Općine, koristit će se malo za njihove, a većinom za naše potrebe. To nije nikakva ljubav, nego prijava na tender. Normalan ugovor, normalan razgovor i normalno korištenje, po pravilima koja su jasno određena i ugovor traje na 5 godina s tim da se svake godine produžava.

Da li se radi o dobro zamaskiranoj predizbornoj kampanji ili redovnom načelničkom  poslu, neka procijene birači.

(zurnal.info)