KLINIČKI CENTAR SARAJEVO :Nestašica anestetika, reagensa i ljekara

Istražujemo

KLINIČKI CENTAR SARAJEVO : Nestašica anestetika, reagensa i ljekara

Osim nestašice reagensa i anestetika, zbog odluka trenutnog menadžmenta, uskoro bi mogla nastupiti i "nestašica" ljekara

Nestašica anestetika, reagensa i ljekara


U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nestalo je anestetika, nezvanično saznaje Žurnal. Iz tog razloga bi, saznajemo, u ponedjeljak mogao biti otkazan veliki broj zakazanih operacija. Anestetika za sada ima tek za hitne slučajeve.


Treba reći i da anestetici nisu jedino čega nedostaje u Kliničkom centru. U obavještenju Kliničkog centra  stoji kako centar ne raspolaže reagensima  te je nemoguće vršiti analize za različite vrste virusa. Zbog ove činjenice, neki pacijenti su sami kupovali reagense koji koštaju blizu 700 maraka  da bi mogli dobiti nalaze, nakon čega bi im Zavod zdravstvenog osiguranja “ nekad ” trebao refundirati novac.

Osim nestašice reagensa i anestetika, zbog odluka trenutnog menadžmenta, uskoro bi mogla nastupiti i "nestašica" ljekara. Klinički centar su već napustili Nenad Vanis i supruga Selma, Senka Mesihović-Dinarević, njen brat Rusmir Mesihović, oftamolozi bračni par Karčić, te Goran Akšamija. Kako saznajemo, trenutno u ovoj ustanovi ne postoji registar ljekara a nema ni plaćanja prekovremenih radnih sati.

(zurnal.info)