Kćerke, sinovi, braća, rođaci i odani kadrovi:Objavljujemo spisak novozaposlenih članova SDA u Rudniku Banovići!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istraga

Kćerke, sinovi, braća, rođaci i odani kadrovi: Objavljujemo spisak novozaposlenih članova SDA u Rudniku Banovići!

Posao u Rudniku Banovići rezervisan je isključivo za kadrove SDA odane neformalnom vladaru Tuzlanskog kantona –Mirsadu Kukiću. Objavljujemo spisak osoba zaposlenih tokom posljednje tri godine

Objavljujemo spisak novozaposlenih članova SDA u Rudniku Banovići!

Umjesto na obećani posao, desetak Banovićana od početka sedmice svako jutro dolazi pred Direkciju Rudnika mrkog uglja Banovići. Za njih mjesta u ovom javnom preduzeću nema. Posao u Rudniku rezervisan je isključivo za kadrove SDA odane neformalnom vladaru Tuzlanskog kantona –Mirsadu Kukiću.

No, posljednji konkurs, putem kojeg je zaposleno 200, uglavnom jamskih radnika, ne pokazuje pravo lice kadrovske politike Kukića i njemu odanog direktora RMU Banovići – Munevera Čergića. Dakle, spisak 200 novozaposlenih i nije toliko sporan u odnosu na spisak koji je u posjedu Žurnala, a na kojem se nalazi tridesetak osoba koje su tokom posljednje tri godine zaposlene u RMU Banovići.

Elzina Pirić prva je na ovom spisku dostavljenom Kantonalnom tužilaštvu Tuzla. U pitanju je, naime, zastupnica SDA u Parlamentu Federacije BiH koja je posao dobila u Rudniku Banovići. Posao je dobila na intervenciju Mirsada Kukića, za kojeg je nedavno, na društvenim mrežama napisala da je „njena zvijezda vodilja“.

Po istom osnovu, kao Elzina Pirić, u Rudniku je zaposlena i Jasna Sliško. Također članica SDA.

Merima Hogić jedna je od čelnica banovićke Asocijacije žena SDA. U Rudniku je, prema navodima iz prijave, zaposlena zahvaljujući generalnom direktoru Muneveru Čergiću.

I Mirnesa Bijelić je članica SDA. Prema prijavi, njoj je posao omogućio tehnički direktor RMU Banovići – Ibrahim Lapandić.

Voditeljica SDA skupova, na kojima se veliča lik i djelo Mirsada Kukića, Lejla Ćebić-Đerzić također je zaposlena u RMU Banovići.

Minela Dostović, kćerka zastupnika SDA u Skupštini TK, također je zaposlena u RMU Banovići.

Fahrudin Ikanović, brat izvršnog direktora Elektroprivrede BiH Nevada Ikanovića, također je jedan od zaposlenika čije je ime navedeno u prijavi koja je dostavljena Tužilaštvu TK.

Među zaposlenima je i Amira Tabaković, članica SDA i kćerka Hasana Tabakovića, vječnog šefa Komisije za javne nabavke u RMU Banovići.

Amra Lapandić, rodica Mirsada Kukića i Ibrahima Lapandića, zauzima deveto mjesto na listi zaposlenika po stranačkoj liniji.

I Alisa Lapandić, SDA-ova općinska vijećnica u Banovićima, zaposlena je u JP RMU Banovići. Njeno djevojačko prezime je – Kukić.

Podrednim brojem 11, na spisku zaposlenih je Fahrudin Avdić. Ponovo kadar SDA.

Anis Mehić sin je Kukićeve sekretarice i rodice generalnog direktora Rmu Banovići Munevera Čergića. I on je zaposlen u Rudniku.

Po stranačkoj liniji posao je dobila i Senada Mustajbašić – Omerović.

Tu su još Adnan Golić, Mirela Zejnilović, Edvina Karavdić, Amela Lisičić, Selvir Dostović, Elvir Mujkič, Vahidin Ikanović i Edina Saburović-Talović. Svi redom članovi SDA.

Zaposlenica Anela Čergić je snaha Hasana Čergića, rođenog brata generalnog direktora Munevera Čergića.

Jasmina Lugavić-Bečić,  zastupnica u Skupštini TK, naravno zastupnica SDA, također je zaposlena u RMU Banovići.

Po istom principu, kao i općinska vijećnica SDA Banovići – Selma Dedić-Rahmanović.

Majda Murgić- Čergić zaposlena je po dva osnova - član je SDA i bliska rodica direktora Munevera Čergića.

Amir Džinić, Edin Nurković, Azur Bećirević, Almina Demirović-Dostović i Sanel Mujić zaposleni su na osnovu samo jednog ispunjenog uslova- svi su kadrovi SDA.

(zurnal.info)