Mjesec dana nakon što je pronađen:Opet ukraden automobil Ministarstva sigurnosti BiH

Istražujemo

Mjesec dana nakon što je pronađen: Opet ukraden automobil Ministarstva sigurnosti BiH

Ukradeni automobil vraćen je Ministarstvu sigurnosti odakle je poslat na servis. Međutim, tokom servisiranja, prošle sedmice, automobil je ponovo ukraden i policijske agencije za njim tragaju

Opet ukraden automobil Ministarstva sigurnosti BiH

Tek što je, nakon majske krađe, pronađen, službeni automobil Ministarstva sigurnosti BiH ponovo je ukraden, saznaje Žurnal. Ovaj put, automobil je ukraden prilikom servisiranja tokom kojeg je popravljana šteta nastala prilikom prošle krađe.

Podsjećamo, u noći između 13. i 14. maja prošle godine, nepoznate osobe su, s parkinga ispred zgrade državnih institucija BiH na Marijin Dvoru, ukrale službenu Toyotu  Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine

"S parkinga je ukradeno službeno vozilo marke Toyota. Prilikom krađe pričinjena je i materijalna šteta na rampi na ulazu u parking", saopćeno je tada iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Ipak, sredinom novembra, crnogorski policajci tokom pretresa objekata kriminalaca iz te države pronašla je Toyotu Ministarstva sigurnosti BiH. Početkom decembra, ukradeni automobil predat je bh. vlastima, koje su ga poslale na servis. Međutim, tokom servisiranja, prošle sedmice, automobil je ponovo ukraden i policijske agencije za njim tragaju. 

(zurnal.info)