2017. NA JEDINOJ SLOBODNOJ TERITORIJI:Otkriven i osuđen ministar falsifikator Nudžeim Džihanić!

Istražujemo

2017. NA JEDINOJ SLOBODNOJ TERITORIJI: Otkriven i osuđen ministar falsifikator Nudžeim Džihanić!

Sud je utvrdio da je ministar finansija BPK Niudžeim Džihanić kriv zbog falsifikovanja diplome. No, to nije problem. SDA je odlučila – o kantonalnim finansijama i ubuduće će se brinuti lažni ekonomista

Otkriven i osuđen ministar falsifikator Nudžeim Džihanić!
Žurnal je otkrio da je ministar iz Goražda falsifikovao svoju diplomu. Ministar Nudžeim Džihanić u početku je negirao da je falsifikovao diplomu. Na sudu je priznao krivicu. 

„Nakon što sam podigao dokumente JP Bosansko-podrinjske šume, desilo mi se to da sam ih ostavio na krov automobila zajedno sa radnom knjižicom. Odvezao sam se automobilom i kasnije sam shvatio da sam izgubio sporne dokumente“
, ispričao je Nudžeim Džihanić.

„Nudžeim Džihanić je priznao krivicu, postigao je nagodbu sa postupajućim tužiocem i izrečena mu je uslovna osuda“, potvrđeno je za Žurnal iz Kantonalnog tužilaštva Goražde.

Tužilaštvo Bosansko-podrinjskog kantona podiglo je u novembru 2016. godine optužnicu protiv Džihanića zbog falsifikovanja diplome.

U februaru 2017. godine u Žurnalu smo objavili kako je Džihanić priznao krivicu i postigao nagodbu sa tužiocem. Osuđen je na uslovnu kaznu.

U nastavku pogledajte multimedijalni sadržaj o ministru falsifikatoru.