Eutanazija Skenderije:Oživljavanje Doma mladih turbo muzikom

Istražujemo

Oživljavanje Doma mladih turbo muzikom

Oživljavanje Doma mladih turbo muzikom

Ponovo skandal u sarajevskoj Skenderiji. Nakon nedavne drame oko statusa kolekcije Ars Aevi u Domu mladih, odlučan je direktor ovog (nekada kultnog sarajevskog kulturno-sportskog centra) Hajriz Bećirović, na ulicu izbaciti i Centar kulturnih aktivnosti, Charlama.

Tvrdi Bećirović, zato jer ne plaćaju svoje obaveze.

Pa kaže u sinoćnjoj izjavi za državnu televiziju; "svi oni, ne samo sad Charlama, svi oni koji ne izmiruju obaveze prema Skenderiji, moraće NAPUSTATI TO. Mene ne interesuje ko će plaćati za njih, neka plati Vlada, neka plati neki privatnik, neka plati ko god hoće. Moraće NAPUSTATI to".

ZBOGOM CHARLAMA, ARS AEVI I OSTALI, DOBRO DOŠLE CAJKE

Ne moraju, međutim, Skenderiju "napustati" drugi poslovni partneri, niti se moraju brinuti da će zbog finansijskih problema prostor morati "napustati" zvijezde beogradskih splavova, čiji se nastupi na sva zvona najavljuju u sarajevskoj Skenderiji.

hajriz1Poslovni sunovrat, nekad kultnog odredišta najznačajnijih kulturnih i sportskih događaja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, počeo je zapravo u vrijeme Bećirovićevog prethodnika Suada Džinde.

Sjetimo se prošle zime. Pao je prvi veliki snijeg i dogodi se tragedija, zamalo sa ljudskim žrtvama.

Pa je uslijedila uzbuna aktuelnog direktora što je kasnilo plaćanje zakupnine za smještaj kolekcije Ars Aevi. Zamalo svjetska umjetnička djela neprocjenjive vrijednosti ne završiše na ulici. I tako redom...

Džindo svoja menadžerska "iskustva" sada prenosi u zavidovićkoj Krivaji, a ogromne dugove koje je u amanet ostavio sadašnjem menadžmentu Skenderije, o čemu je Žurnal u više navrata pisao, Bećirović očigledno pokušava sanirati najlakšim metodama, obračunom, a s kim drugim nego s kulturnim djelatnicima.

(zurnal.info)