Goražde:Policija tvrdi da nije bilo većih incidenata do sada

Istražujemo

Goražde: Policija tvrdi da nije bilo većih incidenata do sada

Sumnje, prijetnje, prijave, mito...

Policija tvrdi da nije bilo većih incidenata do sada

Press konferenciju održali su pripadnici MUP-a BPK Goražde gdje je konstatovano da tokom dana u Goraždu nisu zabilježeni veći incidenti te da izborni dan protiče bez previše prijava.

– Imali smo svega nekoliko manjih događaja koje se mogu okarakterisati kao neregularnost na području Goražda. U jednom slučaju izražena je sumnja da je osoba glasala na osnovu tuđe lične karte. Da li se to zaista desilo u ovom momentu ne možemo potvrditi. Imali smo jedan slučaj prijave prijetnje putem telefona od strane jednog kandidata sa liste. Jedna od prijava neregularnosti bila je da je lice pokušalo uticati na drugo lice za koga treba glasati. Zabilježeno je i nekoliko slučajeva da je nuđen novac za glasanje i na tim mjestima smo pojačali patrole policije i nismo uočili tako nešto – rekao je Emko Rizvanović portparol MUP-a BPK Goražde

Iako su se pojavile informacije da je napadnut predsjednik izborne komisije grada Goražda Džemail Popović to je na pressu ipak opovrgnuto.

 

– U MUP-u smo zaprimili prijavu da se radi o fizičkom napadu na predsjednika izborne komisije, međutim nakon uzetih izjava ustanovljeno je da se radi o verbalnom incidentu na predsjednika od strane jednog lica, bez fizičkog napada potvrđeno nam je u MUP-u.

(zrnal.info)