MILION MARAKA ZA CEREMONIJU OTVARANJA:Posao dobila firma koja je radila u izbornoj kampanji SDA
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istražujemo

MILION MARAKA ZA CEREMONIJU OTVARANJA: Posao dobila firma koja je radila u izbornoj kampanji SDA

Reference za dobijanje posla otvaranja EYOF-a firma Monogram d.o.o. stekla u izbornoj kampanji, kada su bili su angažovani na promoviranju Stranke Demokratske Akcije

Posao dobila firma koja je radila u izbornoj kampanji SDA
FOTO: sarajevo.ba

Rješenjem gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulaha Skake (SDA) krajem 2018.godine donesena je odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za Organizaciju-ceremoniju svečanog otvaranja sportskog takmičenja EYOF 2019. Na protokol Gradske uprave stigla je jedna ponuda i to Konzorcija koji čine Monogram d.o.o. Sarajevo i BMS Vogošća

Ukupna cijena organizacije ceremonije otvaranja Europskog omladinskog olimpijskog festivala koji će se održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu od 9. do 16. februara 2019. godine iznosi više od 935 hiljada maraka sa uračunatim PDV-om.  

Šta građani Bosne i Hercegovine mogu očekivati na ceremoniji otvaranja EYOF-a 2019, pitali smo direktoricu firme Monogram d.o.o. Sarajevo Almu Švrakić. Nije željela govoriti za Žurnal o detaljima kako će biti potrošeno blizu milion maraka.

Inače firma Monogram d.o.o. Sarajevo, prema bazi privrednih subjekata, osnovana je u drugom mjesecu 2018. godine, a ceremonija otvaranja EYOF-a im je jedini zvaničan posao.


Međutim, reference za dobijanje posla otvaranja EYOF-a firma Monogram d.o.o. stekla je ne tako davno. U izbornoj kampanji za izbore 2018. godine u BiH, bili su angažovani na promoviranju Stranke Demokratske Akcije. 

„Agencija Monogram d.o.o. sudjelovala je u izradi promotivnog spota SDA u izbornoj kampanji. Dostavljena je faktura, faktura je plaćena. Mislim oko 15 hiljada maraka“, rekao je za Žurnal Halid Genjac, generalni sekretar SDA.

Inače, u tenderskoj dokumentaciji za posao ceremonije otvaranja EYOF-a 2019 procjenjena vrijednost iznosila je 800 hiljada maraka, bez PDV-a. 

Konzorcij Monogram d.o.o. Sarajevo i BMS Vogošća od gradske uprave Grada Sarajeva dobio je i popust od 2% pa je njihova cijena iznosila 799.983,00 maraka bez PDV-a, što je tek 7 maraka manje od procijenjene vrijednosti posla.

(zurnal.info)