:PREMIJERSKA POSLA: Mehmedić s policijom spašavao sina
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

PREMIJERSKA POSLA: Mehmedić s policijom spašavao sina

PREMIJERSKA POSLA: Mehmedić s policijom spašavao sina
Besim Mehmedić, premijer Kantona Sarajevo, sinoć je, navodno, sa policijom došao u sarajevski restoran Jež i naredio gašenje muzike, tražio dozvole za rad i raspoređivao policajce, nakon što je njegov sin učestvovao u „naguravanju“ sa osiguranjem 

 

Nermin Mehmedić, sin kantonalnog premijera Besima Mehmedića, sinoć oko 23:30 učestvovao je u incidentu sa osiguranjem restorana Jež jer mu nije dozvoljen ulazak u ovaj restoran nakon čega je njegov otac Besim doveo policiju i prema riječima očevidaca ponašao se kao njihov komandir. Dido Islamagić, brat suvlasnika Ježa, Enesa Islamagića, kaže da u restoran ne puštaju pijane goste pa zbog toga nisu željeli pustiti ni Nermina Mehmedića.

- On i četiri prijatelja željeli su ući ali ih osiguranje nije pustilo jer su procijenili da su bili pijani. Zaštitari su zatvorili vrata i kada su ih ponovo otvorili da uđu drugi gosti, taj premijerov sin je povukao za vrata i ponovo pokušao da uđe. Tada je došlo do naguravanja između njega i osiguranja – tvrdi Dido.

Zaštitar Ježa B.E. tada je, navodno, ošamario premijerovog sina i oni su otišli. Pola sata nakon toga dolazila je policija ali su i oni brzo otišli da bi oko 00:30, prema riječima Islamagića, na vrata došli policajci koje je predvodio premijer Mehmedić.

- On je rekao da se muzika ugasi, tražio je dozvolu za rad i ID broj i raspoređivao policajce – kaže Islamagić i tvrdi da se sve može vidjeti na snimku nadzorne kamere.

Uviđaj je trajao oko sat vremena nakon čega su Enes Islamagić, suvlasnik Ježa i zaštitar koji je učestvovao u incidentu pozvani da u policiji dadnu izjavu. Nakon date izjave njih dvojica su zadržani u jednodnevnom pritvoru jer, nezvanično, nisu željeli otkriti ime treće osobe koja je navodno učestvovala u incidentu.

- Valjda je njegov sin rekao da je tu bio neki visok, zalizan momak ali takav uopšte nije bio tu – tvrdi Islamagić, koji nema primjedbi na rad policije ali ga je iznenadilo premijerovo ponašanje.

Premijer Mehmedić nije želio za Žurnal komentirati ovaj događaj a MUP Kantona Sarajevo će tek sutra, dva dana nakon incidenta, imati zvanične informacije za javnost, kaže Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

(zurnal.info)