Nastavljena zastrašivanja u RS:Pretučen aktivista „Restarta“ Stefan Blagić

Novosti

Nastavljena zastrašivanja u RS: Pretučen aktivista „Restarta“ Stefan Blagić

Darko Zekić blizak šekovićkom SNSD-u sinoć je ostvario svoje prijetnje upućene Stefanu Blagiću još prije dva mjeseca. Blagić je završio sa povredama glave i ruke

Pretučen aktivista „Restarta“ Stefan Blagić
FOTO: buka.com

 

„Je*** te 'Pravda za Davida'... Ti i tvoj Restart... Dovedi kamere da te pred njima prebijem...“

Uz ove riječi Darko Zekić iz Šekovića sinoć je pretukao Stefana Blagića, aktivistu udruženja „Restart“. Tako je ostvario prijetnje od prije dva mjeseca javno upućene na društvenoj mreži Facebook. Blagić je završio sa povredama glave i ruke, policija obavila uviđaj, ali Zekić nije priveden. Po svemu sudeći, slijedi mu samo prekršajni nalog.  

 

UDARCI ZA PREKRŠAJNI POSTUPAK?

 

Blagić danas za Žurnal kaže da se napad dogodio u centru Šekovića te da Zekića nije spriječilo ni prisustvo dvadesetak ljudi koji su se tu našli.

„U centru grada u Šekovićima napao me Zekić. Pesnicama me udarao u glavu. Nakon nekoliko minuta došla je i policija i sve to smirila. Otišao sam u Dom zdravlja, danas u policiji dajem izjavu. Zadobio sam povrede ruke i glave“, ispričao je Blagić.

Podsjetio je da mu je Zekić, inače simpatizer Saveza nezavisnih socilademokrata Milorada Dodika, javno zaprijetio na Facebooku, a onda i ostvario svoj naum.

„Bio je bijesan, pominjao je Restart i 'Pravdu za Davida'“, dodao je Blagić.

U Policijskoj stanici Šekovići za Žurnal je potvrđeno da je Blagić napadnut te da čekaju nalaz ljekara tamošnjeg Doma zdravlja. Međutim, navode i da batinaš nije priveden, jer „nije bilo zakonskog osnova“.

„Nakon što dobijemo ljekarski nalaz, a ako ne bude elemenata za krivično gonjenje, biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Sinoć nije bilo elemenata za privođenje. Zekićevim prijetnjama bavili smo se prije dva mjeseca kada su one Blagiću i upućene“, kažu u policiji.

Na pitanje kako se policija bavila prijetnjama i da li je Zekić zbog njih privođen, odgovora nije bilo.

„Podnesena je prijava. Radilo se na tome, ali ne možemo da vam kažemo šta je konkretno urađeno“, zaključuju.

 

KONSTANTNI PRITISCI I PRIJETNJE

 

Udruženje „Restart“ i grupa „Pravda za Davida“, osnovana kako bi se saznala istina o stradanju dvadesetjednogodišnjeg Davida Dragićevića iz Banjaluke, mjesecima su pod pritiskom vlasti. Njima se često, uz vrlo „niske udarce“, bavi i sam predsjednik RS Milorad Dodik.

Početkom jula, a pred održavanje velikog protesta na banjalučkom Trgu Krajine, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS na informativne razgovore privodili su građane koji su na bilo koji način povezani sa“Pravdom za Davida”.  Među privedenim tada je bio i aktivista“Restarta” N.Đ.

Dok su u MUP-u o ovome ćutali, informacije o zastrašivanju došle su i do Davora Dragičevića, oca nastradalog Davida, koji je poručio da će sa Trga Krajine otići tek kada budu procesuirani oni koji su učestvovali u ubistvu njegovog sina. Oštre osude zbog uznemiravanja građana stigle su i od opozicionih političara.

U samom vrhu tada je zavladala panika pa je Dodik rekao da “s gnušanjem odbacuje svaki pokušaj satanizacije poslanika u Narodnoj skupštini RS koji nisu podržali izvještaj Anketnog odbora u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića, jer su štitili dostojanstvo parlamenta”. Kako se broj građana ogorčenih zbog nerada institucija iz večeri u veče povećavao, Dodik je smatrao da “okupljanja na Trgu Krajine treba prekinuti”.

„Pravda za Davida“ i Banjalučani nastavlja svakodnevna okupljanja u centru grada u večernjim satima tražeći istinu o Davidovoj smrti.

 

(zurnal.info)