Poziv studentima i mladim novinarima:Prijavite se za četveromjesečni program obuke mladih novinara!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Arhiva

Poziv studentima i mladim novinarima: Prijavite se za četveromjesečni program obuke mladih novinara!

Da li želiš da radiš u profesionalnom mediju? Želiš da učiš od najboljih? Ako si na početku novinarske karijere – ovo je tvoja šansa. Prijavi se za program obuke mladih novinara i možda dobiješ priliku obaviti četveromjesečnu plaćenu praksu na Žurnalu ili drugom uglednom mediju!

Prijavite se za četveromjesečni program obuke mladih novinara!

 

Ako želite započeti svoju novinarsku karijeru, ali ne uspijevate da pronađete pravo mjesto za stjecanje praktičnog znanja, program pripravništva Balkanske mreže za istraživačko novinarstvo (BIRN) je ono što vam treba.

U saradnji s etabliranim, neovisnim i profesionalnim medijima širom Zapadnog Balkana, BIRN će organizovati praksu za ukupno 12 mladih novinarki i novinara, uz finansijsku i mentorsku podršku.

Praksa bi trebala započeti u julu 2021. godine online treningom o osnovama novinarstva koju će voditi iskusni međunarodni urednik i trener Matt Robinson. Polaznici će zatim provesti četiri mjeseca u jednom mediju, gdje će imati mentora s kojim će svakodnevno raditi i sarađivati. Polaznici će dobiti finansijsku podršku za pokrivanje minimalnih životnih troškova tokom ta četiri mjeseca.

Mogu se prijaviti studenti viših godina novinarstva, diplomirani studenti ili mladi novinari iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i iz Albanije, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije. Kandidati moraju imati između 18 i 26 godina.

Prijaviti se možete do 13. juna. Više o samom programu, ali i o tome kako se prijaviti, možete saznati klikom na OVAJ LINK. Sretno!

(zurnal.info)