Diamusk i Sleepwalkers:Reggae dub obogaćen zvukom 10 muzičara iz cijele Evrope
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Arhiva

Diamusk i Sleepwalkers: Reggae dub obogaćen zvukom 10 muzičara iz cijele Evrope

"Sleepwalkers" je konceptualno orijentisan na saradnje sa kolegama i koleginicama iz nekoliko evropskih zemalja koji su svojim senzibilitetom obojili prepoznatljivi reggae dub zvuk koji obilježava Diamusk radove

Reggae dub obogaćen zvukom 10 muzičara iz cijele Evrope

Adisa Zvekić a.k.a. Diamusk, bh. muzičarka sa norveškom adresom, objavila je novi album pod nazivom "Sleepwalkers". Na albumu se nalazi 10 autorskih pjesama koje su tokom 2018. godine snimljene u studijima širom Evrope.

"Sleepwalkers" je konceptualno orijentisan na saradnje sa kolegama i koleginicama iz nekoliko evropskih zemalja koji su svojim senzibilitetom obojili prepoznatljivi reggae dub zvuk koji obilježava Diamusk radove.

Tu su duvačke sekcije od sjevera do juga Evrope, orijentalni žičani instrumenti odsvirani u Njemačkoj od strane mladog talentovanog Bosanca i iskusnog sazlije, violina, bendžo i harmonika s Baščaršije, afro-blues zapadne Sahare, gitara iz Beograda...

Na albumu gostuje čak 10 instrumentalista, a među njima su Nils Petter Molvær (truba) i Bjørn Blomberg (flauta) iz Norveške, Mladen Marjanović (gitara) iz benda Igralom iz Srbije, Elektro Hafiz (saz) i sedamnestogodišnji Dino Mangafić (oud i gitara) iz Njemačke, Trajče Velkov (truba / tuba) i Kiril Kuzmanov (saksofon) iz Makedonije, Kenan Glavinić (harmonika), Đani Pervan (bendžo) i Adela Pervan (violina) iz BiH. 

S obzirom na to odakle dolaze autori i gosti, "Sleepwalkers" je sniman na više lokacija, i to u Bergenu, Oslu, Beogradu, Skopju te Kelnu, Berlinu i Sarajevu, a svi snimci su nastali tokom 2018. godine.

Prvi singl sa albuma je pjesma "Lost and Found".

(zurnal.info)