Beograd:Sahranjena Jovanka Broz
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

Sahranjena Jovanka Broz

Građani će u mimohodu moći obići grob, a samom činu sahrane prisustvovali su članovi vlade i njezine obitelji

Sahranjena Jovanka Broz
FOTO: RSE

Uz vojne počasti i plotun jedinice Garde Vojske Srbije danas je sahranjena Jovanka Broz, udovica predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita,  potpukovnica JNA i nositeljica Partizanske spomenice 1941.
      
Jovanka Broz sahranjena je u Kući cvijeća, pored Titovog groba, uz melodiju "O bella ciao", a na ploči od bijelog mramora je, zlatnim slovima, identičnim onim na Titovoj ploči, ispisano "Jovanka Broz 1924-2013", javlja Tanjug.
        
Pored predstavnika srbijanskog državnog vrha, sahrani su prisustvovali članovi diplomatskog zbora i stranih izaslanstava, a pored premijera Ivice Dačića, od Jovanke Broz oprostili su se u ime obitelji njezin sestrić Goran Aleksić i predsjednik SUBNOR-a Miodrag Zečević.
        
Građani će u mimohodu moći obići grob, a samom činu sahrane prisustvovali su članovi vlade i njezine obitelji.
        
Sahrani je prisustvovalo i više izaslanstava antifašističkih i boračkih organizacija iz okruženja, kao što su izaslanstva Jugoslovenskog centra "Tito" iz Beograda, društava "J. B. Tito" iz Banje Luke, Bihaća i Cazina, Lige antifašista jugoistočne Europe iz Jajca, KP Hrvatske, Udruge građana "J. B. Tito" iz Kočana i Partije Sojoz na Titovi levi sili iz Makedonije...
        
Jovanka Broz je preminula u nedjelju 20. listopada u Beogradu, u 89. godini, uslijed zastoja srčanog mišića. Primljena je u Urgentni centar 23. kolovoza u teškom stanju.

 (Fena)