dEUS, How to replace it:San se vraća i poklanja

Klub Žurnal

dEUS, How to replace it: San se vraća i poklanja

Domaćin u Klubu Žurnal ponovo je Mehmed Begić. Predlaže novu pjesmu grupe dEUS.

San se vraća i poklanja
dEUS (deusfr.net)

Na snovima se grade životi. Ako je čovjek dovoljno mlad, svakodnevnica se lako razoruža distorzijom. Kada sam otkrio dEUS, otkrio sam prave distorzije. Čitav svijet se poništio. Imao sam sreću da ih čujem u pravom trenutku. Sve što sam znao, zaboravilo se samo od sebe. Sve što ću znati, tek sam trebao da smislim. Bilo je lako jer sam našao savršene melodije. To je dEUS, od samog našeg početka. 

Mnogo godina poslije, Worst Case Scenario ostaje jedan od najboljih albuma, ikad. Od svog prvog ulaska u studio (1994. godine), do danas, Tom Barman i drugari su snimili osam ploča. Osma je povod ispisivanja ovih redova. Bend je, u međuvremenu, promijenio skoro sve članove, a ja sam ih sve zajedno smjestio u prošlost, negdje na polovini njihove diskografije. 

Ali se svakako zaletim na sve što naprave. Uvjerim se da to više nije za mene. I po pravilu, uvijek nađem bar jednu pravu pjesmu koja ostaje. Moguće je –  prošlost se ponekad lagano prelije u budućnost, snovi su čvrsti i sve je u redu. U tom duhu, u današnjem Klubu Žurnal slušamo pjesmu Dream is A Giver.

(zurnal.info)