Smak premijera:Sedam smrtnih grijehova Aleksandra Džombića
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istražujemo

Sedam smrtnih grijehova Aleksandra Džombića

Aleksandar Džombić počinio je sedam smrtnih grijehova, zbog kojih je gospod bog njegov, SNSD-ov, Republike Srpske i okolnih kotara - Milorad Dodik, odlučio da ga bijesom svojim sprži na mjestu premijera, te prah i pepeo njegov raseje po vaskolikoj zemljici srpskoj

Sedam smrtnih grijehova Aleksandra Džombića

Gordost:
Džombić se pogordio i u svojoj gordosti pomislio da može zanemariti svakodnevne zapovijedi boga svoga, Milorada Dodika, i raditi po svome. Bila je to kobna greška, jer Dodik dozvoljava sve, sem da ga se ne sluša.

Neumjerenost:

Džombić je postao neumjeren, pa nije ulagao samo u Dodikove nekretnine, već i u svoje, posebno u hotel na Jahorini. Tako je došao u sukob sa Dodikovom filozofijom koja glasi: “Sve vaše je moje, a sve moje je samo moje”.

Škrtost:

Džombić je postao nevjerovatno škrt i poslednjih mjeseci odbijao da budžetski novac ulaže u besmisleni pokušaj oporavka propalih banaka, kao što su: “Balkan investment banka”, “Bobar banka” i “Pavlović banka”. U svim ovim finansijskim institucijama Džombić je namjeravao da uvede prinudnu upravu, što je trebalo odavno učiniti, a što Dodik nije dozvolio. Propašću ovih banaka, na svjetlost dana bi izbile notorne činjenice da su izgubljene stotine miliona maraka, jer su putem ovih banaka plasirani krediti Investiciono-razvojne banke RS Dodikovim prijateljima.

Blud:
Džombić je počeo da bludniči sa stranim faktorom i pokušao da se izgradi kao značajan politički lik. Zbog toga je stvorio sopstvenu frakcijicu unutar SNSD-a, sastavljenu mahom od mlađih ljudi uposlenih u brojnim finansijskim institucijama u RS. Ta Džombićeva struja otvoreno je Dodikove ljude nazivala “papcima” i “primitivcima”, što je, u skladu sa božijim zakonima koji vladaju u ovom entitetu, strašan razvrat, ravan dešavanjima u Sodomi i Gomori.

Bijes:
Džombić je stalno bio bijesan na Željku Cvijanović, miljenicu Milorada Dodika, zbog njene bliskosti sa SNSD-ovim božanstvom, pa ju je na sjednicama Vlade potpuno ignorisao, kao što je i u smeće bacao kamene ploče na kojima su bile urezane Njegove zapovjedi.

Lijenost:
Džombić je poslednjih mjeseci postao zaista lijen. Prvo mu se nije dalo da obezbjeđuje milionske poslove Dodikovim prijateljima, kao što su Milenko Kaldera Čičić, Budo Poljoprivredna Škola Stanković, Dragan Farmland Vasiljević… Bilo mu i to malo, te je, nešto prije nove godine, prestao skroz razgovarati sa Dodikom, jer mu je bilo mrsko.   

Zavist:

Džombić je zavidio Dodiku na širokoj medijskoj promociji koju ima, pa je i on probao tako da se promoviše. Uplivao je u neke lokalne TV stanice, “Ekstra magazine”, propali “Novi reporter” i još gori “Fokus”…

…. i završio gdje je završio, na giljotini u “Kalderi”. Sve je bilo gotovo za 15 minuta.

(zurnal.info)