Galerija Žurnal:SEX, DRUGS & STARSHIP: Let u Led Zeppelin avionu
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Galerija Žurnal

SEX, DRUGS & STARSHIP: Let u Led Zeppelin avionu

Posjedovanje privatnog aviona danas nije velika stvar. Te 1973. godine, samo polubogovi su ih imali

SEX, DRUGS & STARSHIP: Let u Led Zeppelin avionu

Bend Led Zeppelin često je bio smješten u velikim gradskim hotelima (New York, LA, Chicago, Dallas) i onda letio do manjih gradova i natrag iste noći, prevožen između hotela, aerodroma i koncertnih dvorana eskadrilom limuzina.

"The Starship", kako je bivši putnički Boeing 720 United Airlinesa preimenovan od svojih vlasnika (Ward Sylvester i pop pjevač Bobby Sherman), bio je prerađen po cijeni od gotovo četvrtine miliona dolara, sa namjerom iznajmljivanja za turneje super grupa. Imao je Swivel stolice, bar i Sony U-matic video i TV (videoteka u avionu je sadržavala filmove od Dubokog grla do Braće Marks) a spavaća soba, za "privatnost" je izgrađena na kraju aviona.

Tepisi, šampanjac, Starship je imao sve, čak se ni Air Force One predsjednika Niksona nije mogao porediti sa njim. Dvije stjuardese su uvijek bile u avionu koji je koštao 2.500 dolara po satu.

John Bonham je jednom letio ovim avionom od Los Angelesa do New Yorka. Legenda kaže da je pijan pokušao otvoriti vrata da bi mogao mokriti dok je Starship nadlijetao Kansas City...

Posjedovanje privatnog aviona danas nije velika stvar. Te 1973. godine, samo polubogovi su ih imali.

(Preneseno sa dangerousminds.net)