Radio KUPEK:SMIJEH SLOBODE: Knjiga o Feralu
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Copy / paste

SMIJEH SLOBODE: Knjiga o Feralu

Izdvojite skoro pa dva sata vremena i uživajte jer smo svi „Bogu-mili a ni vragu nismo mrski“

SMIJEH SLOBODE: Knjiga o Feralu


Na Žurnalu slušajte Kulturno umjetnički program edukativnog karaktera, odnosno KUPEK, radijsku emisiju koju uređuje Dejan Kožul, a vodi je zajedno sa Anjom i Jelenom.

Emisija je doživjela 108 izdanja, a posljednji 108. KUPEK posvećen je knjizi Borisa Pavelića “Smijeh slobode”.

Uredništvo ovako opisuje emisiju:

Pisati o „Feral Tribune-u“ nezahvalan je posao i posao je za ozbiljnu studiju, reći će vam Boris Pavelić, autor knjige „Smijeh slobode“, knjige baš o „Feralu“. Daleko od toga da je Boris neozbiljno pristupio poslu iz čega je proizašlo 700-ak strana knjige, ali daleko od toga je i da je priča o „Feralu“ i definitivno zaključena jer „dok se čuje zadnja puška sa Feralovog groba neprijatelj neće proći“.

A puška će pucati još dugo, bilo „Ferala“ ili ne. O tome smo i pričali sa Borisom u ovom, 108. KUPEK-u. Šta nam je „Feral“ značio, koliko je uticao na sve nas, ili da se vratimo onoj parafrazi sa Sutjeske, koliko nas je opskrbio puškama i municijom, koliko je Hrvatska dužna „Feralu“ i ima li nade da će se „Viva Ludež“ ikada više okupiti i dodati još koju pušku...

Ovo su samo neka od pitanja na koje nam je Boris dao odgovor u 108. KUPEK-u, koji smo, kako to priliči za ovu temu, i glazbeno prilagodili bendovima „feralovske“ poetike, ili nam se bar učinilo da je to tako.

Izdvojite skoro pa dva sata vremena i uživajte jer smo svi „Bogu-mili a ni vragu nismo mrski“.

 

Poslušajte 108. KUPEK!

(zurnal.info)