:Šta hoće Hrvati/Bošnjaci?
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

Šta hoće Hrvati/Bošnjaci?

Šta hoće Hrvati/Bošnjaci?
Pojedini hrvatski/bošnjački zastupnici i ministri žele "croatizirati" Federaciju BiH, ocjenjuje čelnik HDZ/SDA Sulejman Tihić/Dragan Čović.

Poručuje, također, da hrvatski/bošnjački ministri nisu napustili Vladu BiH, ali da ne žele prisustvovati sjednicama na kojima se donose odluke protiv njihove volje.

Sve ovo Čović/Tihić kazao u Orašju/Šamcu nakon sjednice Predsjedništva stranke kojoj je na čelu.

Istodobno, predsjednički kandidat hrvatske/bošnjačke stranke u osnivanju koja se želi okušati na predstojećim izborima u BiH kazuje kako se "mi moramo truditi da Hrvati/Bošnjaci postanu ravnopravni s ostala dva naroda u BiH".

Jedno je više nego sigurno: od Dejtona naovamo, ako ne i ranije, odnosno potpisivanjem Vašingtonskog sporazuma 1994. godine, politički predstavnici Hrvata/Bošnjaka u BiH ne prestaju kukati i plakati nad sudbinom tog naroda, jer cijene da nije jednakopravan sa srpskim i bošnjačkim/hrvatskim narodom.

Dosadili su tom pričom i Bogu i narodu.

Kao da pri tome zaboravljaju da nikome ko logički promišlja i zaključuje ne može biti jasno zbog čega ti političari ne daju ostavke, pokriju se peškirom preko glave i nestanu u dubokoj anonimnosti, jer doista ne zavređuje u politici biti neko ko godinama ne uspijeva svojim biračima osigurati jednakopravnost. To su totalno nesposobni političari.

I takvi političari, svako malo, svojom nebuloznom pričom o ugroženosti Hrvata/Bošnjaka samo udaljuju državu BiH od Brisela, skreću (negativnu) pozornost ozbiljnog dijela svijeta na našu državu, eventualni ulazak stranog kapitala u našu domovinu tjeraju bestraga...

Iznose još i recepte kako izbjeći kriznu situaciju u BiH osiguranjem jednakopravnosti Hrvata/Bošnjaka. Samo je potrebno pred svaku sjednicu Vlade FBiH pitati ministre iz reda hrvatskog/bošnjačkog naroda koja im je i kakva odluka po volji, to lijepo prihvatiti i ima da nam cvjetaju ruže: neće se BiH “pohrvatiti”/”pobošnjačiti”, Hrvati/Bošnjaci će biti jednakopravni, ubrzat će se put države prema euroatlanskim integracijama... Ako je i od Čovića/Tihića, previše je.

Nadalje, Čović/Tihić ovakvim stajalištima samo priziva uplitanje Zagreba/Istanbula u unutrašnje stvari BiH, i to u vremenima kada je tamo na vlasti osoba koja je, naprosto, ekstremista. Stoga, Čovića/Tihiću i vrhu stranke koju on vodi malo više političkog filinga za aktuelna vremena ne bi bilo na odmet.