KADROVSKA POLITIKA VLADE FBiH:Stranačka imenovanja u upravne i nadzorne odbore
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istraga

KADROVSKA POLITIKA VLADE FBiH: Stranačka imenovanja u upravne i nadzorne odbore

Federalna vlada na nedavno održanoj sjednici dala je saglasnost na rješenja o imenovanju upravnih i nadzornih odbora zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba. Na listama su uglavnom odani stranački kadrovi

Stranačka imenovanja u upravne i nadzorne odbore

Kada se radi o imenovanjima u upravne i nadzorne odbore SDA i SBB nemaju nikakvih nesuglasica, koalicija funkcionira. 

SBB od ponedjeljka do srijede tvrdi da nije dio vlasti. onda dođe četvrtak, sjednica Vlade Federacije, i "opozicija koja obnaša vlast" zajedno sa "koalicijskim partnerima, s kojima nisu u koalciji"  počinju imenovanja na pozicije u Upravnim i Nadzornim odborima raznih Zavoda.

Na posljednjoj sjednici Vlada FBiH dala je svoju saglasnost da se na mjesto predsjednice Nadzornog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine - Pazarić postavi Dalila Efendić, inače pomoćnica direktora Federalne uprave civilne zaštite i supruga Adnana Efendića, SDA-ovog direktora stambenog fonda Kantona Sarajevo.

U Upravni odbor istog zavoda među ostalim članovima, imenovana je i  Saida Kastrat, bivša savjetnica, a sadašnja šefica kabineta Veska Drljače (SBB). Tu je i Džana Kilić, pomoćnica ministra Drljače zaposlena u Sektoru za pravne i kadrovske, ekonomsko-finansijske i opće poslove.

Vlada je dala saglasnost na imenovanje i Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba – Bakovići. Član Upravnog odbora postala je Dijana Hadžijusufović dugogodišnja članica SBB-a i kandidatkinja te stranke za Skupštinu SBK na predstojećim Općim izborima.

Član Upravnog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba – Drin, postao je i Miralem Aletić, kandidat SBB-a za Skupštinu SBK.

Inače, mjesečne naknade za članstva u ovim Nadzornim i Upravnim odborima iznose oko 850 maraka  mjesečno. Poređenja radi, smještaj jednog štićenika ovakvih zavoda košta isto toliko.

(zurnal.info)