Uskoro, novi film TV ŽURNALA:SVI DODIKOVI PRSTI - Od laktaškog švercera do ruskog tajkuna

AFERA

Uskoro, novi film TV ŽURNALA: SVI DODIKOVI PRSTI - Od laktaškog švercera do ruskog tajkuna

Brojne su krivične prijave podnesene protiv Dodika, otvoreno je niz istraga, od napada na ustavni poredak BiH do organoizovanog kriminala i pranja novca. Gotovo sve su obavljane formalno ili bivale obustavljane. Tužioci i kada su imali dokaze nisu imali hrabrosti podići optužnicu.

SVI DODIKOVI PRSTI - Od laktaškog švercera do ruskog tajkuna
Milorad Dodik pokazuje prst novinarima

 

Žurnalov film "SVI DODIKOVI PRSTI - Od laktaškog švercera do ruskog tajkuna" objašnjava pozadinu pojedinih nedovršenih i smišljeno neuspješnih istraga protiv Milorada Dodika, aktuelnog člana Predsjedništva BiH i lidera Sveza nezavisnih socijademokrata (SNSD)

Rušenje ustavnog poretka, ikona, referendum, izazivanje nacionalne, rasne i vjerske netrpeljivosti, afera “zlato”, izgradnja zgrade Vlade RS, vila na Dedinju samo su neke od afera odnosno predmeta koji su bili, trebali biti ili formalno još jesu otvoreni protiv njega.

Sumnju u Dodikove koruptivne radnje nisu imale Sjedinjene Američke Države koje mu uvode sankcije sa obrazloženjem da službeni položaj koristi za akumuliranje ličnog bogatstva podmićivanjem, primanjem mita i drugim oblicima korupcije.

Milorad Dodik nije u svom imovinskom kartonu naveo posjedovanje bilo kakvog biznisa ili nekretnine u Rusiji. No, teško je ne povjerovati ruskim diplomatama u Ujedinjenim nacijama koji tvrde da ima imovinu i to u St. Petersburgu. Do imovine u Rusiji dug je put, te podsjećamo na poslovne početke Milorada Dodika, posebno u vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, kada su milionske profite donosili šverc cigaretama i naftom.

U filmu govore: Branko Perić, Zlatko Miletić, Mirsad Bajraktarević, Brita Hilpert, Darko Trifunović, Milan Tegeltija, Branislav Borenović, Ivica Puljić...

Pogledajte trailer za film SVI DODIKOVI PRSTI - Od laktaškog švercera do ruskog tajkuna

 

(zurnal.info)