Urnebesne pronevjere Suada Džinde:Svi fudbaleri sarajevske "Bosne" u Skenderiji radili kao baštovani

Istražujemo

Svi fudbaleri sarajevske "Bosne" u Skenderiji radili kao baštovani

Svi fudbaleri sarajevske

Kompletan drugoligaški fudbalski tim u Ligi Federacije BiH, FK Bosne iz Sarajeva, kojima je predsjednik kluba bivši direktor Skenderije Suad Džindo, nekoliko godina je bio i na platnom spisku sarajevskog preduzeća! Radili su po ugovoru o djelu. Pazite sad: kao radnici na održavanju hortikulture!?

REKREACIJA NA RAČUN SKENDERIJE

Valjda će nezavisni finansijski revizori, koje najavljuje u Skenderiji novi menadžment, obratiti pažnju i na imena na platnim spiskovima za spoljne saradnike i bar ovlaš ih uporediti sa imenima igrača u FK Bosna. A, razloga itekako ima: milionski iznosi koje je Skenderija za Džindina mandata, trošila samo na honorare povremenim saradnicima.

dzindobecirevic_copySamo su baštovanski angažmani petnaest fudbalera FK Bosne, od početka 2007. do polovine 2011. godine, Skenderiju koštali skoro pola miliona KM!

Prema dokumentaciji dostupnoj Žurnalu njihovi su honorari iznosili od 500 do 800 maraka mjesečno. Nisu se, navodno, baš često pojavljivali na poslu jer su uglavnom trenirali. Međutim, tadašnji njihov direktor a i predsjednik fudbalskog kluba, po svemu sudeći, potrudio se da im svaki trenutak na poslu ali i u fudbalerskoj karijeri učini što ugodnijim.

Valjda će Džindo jednom Vladi Kantona Sarajevo, a možda i tužiocima, pojasniti zašto je Skenderija fudbalerima FK Bosne uopće plaćala i svlačionicu dok su trenirali u Zetri?! Samo 2010. godine je, prema fakturi koju posjeduje Žurnal, za te svrhe, na Džindine pulene Skenderija potrošila 7.142 KM.

Godinu dana ranije su Skenderiji fakturisane i dvije usluge Motela Bazeni u Vitkovićima kod Goražda. Tamo su ovi fudbaleri navodno imali kondicione pripreme a uslugu korištenja motela i bazena samo u dva navrata je, sa 3.932 KM, platila opet Skenderija?!

(zurnal.info)

{chronocontact}ZPKTekst{/chronocontact}