Agencija za javne nabavke:Tenderske dokumentacije javno dostupne na Portalu
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Arhiva

Agencija za javne nabavke: Tenderske dokumentacije javno dostupne na Portalu

Od prošle sedmice tenderska dokumentacija postala je javno dostupna na Portalu javnih nabavki svakom zainteresiranom licu

Tenderske dokumentacije javno dostupne na Portalu

Agencija za javne nabavke BiH unaprijedila je svoj Portal javnih nabavki (www.ejn.gov.ba). Od prošle sedmice tenderska dokumentacija postala je javno dostupna svakom zainteresiranom licu kada postupak javne nabavke pređe u status „Završen“. 

Postupak javne nabavke automatski prelazi u status „Završen“ u sljedećim slučajevima:

- U slučaju da postupak javne nabavke nije podijeljen na lotove, istekom roka od 60 dana od dana zaključenja ugovora/okvirnog sporazuma ili poništenja postupka javne nabavke;

- U slučaju da je postupak javne nabavke podijeljen na lotove, istekom roka od 60 dana od dana zaključenja ugovora/okvirnog sporazuma ili poništenja postupka najmlađeg lota i to pod pretpostavkom da su svi lotovi dodijeljeni i/ili poništeni.

Pravilo se primjenjuje retroaktivno na sve postupke koji su uneseni u sisteme e-nabavki od 27.11.2014. godine. Prema mišljenju Agencije za javne nabavke, ovo unaprijeđenje povećava transparentnost u postupcima javnih nabavki, što smanjuje prostor za korupciju.

 

(zurnal.info)