Dodik u Donjoj Gradini:Toksični politički govor koji je ponizio sve žrtve
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Aktuelno

Dodik u Donjoj Gradini: Toksični politički govor koji je ponizio sve žrtve

Jasenovačke žrtve nikada i ni po koju cijenu nisu smjele da budu povod za histerični verbalni ispad Milorada Dodika, koji ih je besramno zloupotrijebio, iskoristivši ih kao povod za toksični politički govor.

Toksični politički govor koji je ponizio sve žrtve
foto: twitter@MiloradDodik

Ono što je u Donjoj Gradini izgovorio Milorad Dodik, koristeći vokabular koji bilo kom političaru ne priliči ni u jednoj situaciji, a kamoli tokom odavanja pošte žrtvama zločina, poniženje je za sve - za Republiku Srpsku koju navodno predstavlja, za svakog pripadnika srpskog naroda koji je pratio njegov govor, a naročito za žrtve.

Dodik je tom prilikom ne samo ponizio Republiku Srpsku, već ju je iznova ugrozio ponavljanjem priča o secesiji, ujedinjenju sa Srbijom, negiranjem genocida u Srebrenici i brutalnim vrijeđanjem najuticajnijih zemalja svijeta..

„Mogu oni poslati (zapadne zemlje) koliko god svojih vojnih jedinica  i ’drugih sranja’, ali neće spriječiti Srbe da se bore za državu koja se zove Republika Srpska“, rekao je Dodik u Donjoj Gradini.

Politizujući Dan sećanja na jasenovačke žrtve, tamo gdje bi trebalo biti mjesto mukle tišine koja govori gromoglasnije od hiljadu izgovorenih riječi, Dodik je oskrnavio grobna mjesta i uvrijedio žrtve. Učinio je to samo s jednim ciljem – da prijetnjama, uvredama i ucjenama pokuša produžiti svoj politički rok trajanja i sačuva moć. 

Jasenovačke žrtve nikada i ni po koju cijenu nisu smjele da budu povod za histerični ispad Milorada Dodika, koji ih je u svom govoru besramno zloupotrijebio i ponizio. Njihovu tragediju Iskoristio je kao pozadinu za toksični politički govor - usmjeren protiv BiH, Bošnjaka, međunarodnih predstavnika, koje je nazvao „ološima“, Britanaca - za koje je rekao da su „pokvareni i kvarljivi“….

foto: jusp-jasenovac.hr

Jasenovac i Donja Gradina, baš kao i Aušvic, Dahau, Potočari… jesu mjesta nevino stradalih žrtava, koje su pogubljene zato što su bile drugačije vjere i nacije od svojih krvnika. Ta stratišta treba da budu opomena do koje mjere može da nabuja ljudsko zlo, kako se ono nikada više ne bi ponovilo. Milorad Dodik je jedno od takvih mjesta iskoristio za nova širenja mržnje.

 

(zurnal.info)