TV Žurnal:TRAILER ZA FILM "KUM 2": Pogledajte kako je Ranko Škrbić uništio zdravstveni sistem RS!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

AFERA

TRAILER ZA FILM "KUM 2": Pogledajte kako je Ranko Škrbić uništio zdravstveni sistem RS!

Ranko Škrbić je kum Milorada Dodika. Ta rodbinska činjenica bila mu je karta za ulazak u politiku, koju je on doživio kao privatizaciju zdravstvenog sistema Republike Srpske, na čijem čelu je, kao Ministar zdravlja, proveo sedam godina

TRAILER ZA FILM "KUM 2": Pogledajte kako je Ranko Škrbić uništio zdravstveni sistem RS!

Novi film iz serijala "Afera" TV Žurnal „Kum 2“ detaljno se bavi zdravstvom Republike Srpske i uticajem Ranka Škrbića na njega.

Škrbić je sedam godina bio Ministar zdravlja u Vladi RS, od marta 2006. do marta 2013. godine. Nakon što je napustio taj resor, Predsjedništvo BiH imenovalo ga je za ambasadora u Srbiji.

Iza sebe je ostavio potpuno uništen zdravstveni sektor RS, koji je u dubiozi od blizu milijardu maraka.  

Film otkriva brojne načine uništavanja zdravstva i donosi niz dokumenata koji svjedoče o svjesnom štetnom uticaju najodgovornijih ljudi. Također, iznesesni su i dokazi o tome kako su se zloupotrebljavale rijetke bolesti, na koji način su namještani tenderi, šta je sve činjeno da se iz zdravstva izvuku enormni novci i  kako je Škrbićevim ljudima od povjerenja za pet dana rada plaćano deset hiljada maraka. Godinama.

Danas ne postoji nijedan sektor zdravstvenog sistema Republike Srpske, koji nije u dugovima do guše i pred kojim nije neizvjesna budućnost.

Ranko Škrbić je kum Milorada Dodika. Ta rodbinska činjenica bila mu je karta za ulazak u politiku, koju je on doživio kao privatizaciju zdravstvenog sistema Republike Srpske, na čijem čelu je, kao Ministar zdravlja, proveo sedam godina.

TV Žurnal je svima koji se pominuju u filmu pružio priliku da iznesu svoje stavove. Mnogi su se odazvali, a neki su samo ćutali. Škrbić nije htio da kaže ništa. Kao i svih proteklih godina.

Budite s nama u četvrtak 28. avgusta, tačno u podne, na premijeri novog filma TV Žurnal "Kum 2"!

Do tada, pogledajte trailer:

(zurnal.info)