:TUZLA: U eksploziji i požaru uništena advokatska kancelarija Balijagić
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

TUZLA: U eksploziji i požaru uništena advokatska kancelarija Balijagić

Požar se vrlo brzo proširio u prizemlju zgrade gdje, pored advokatske kancelarije, ima i nekoliko stambenih jedinica. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca povrijeđenih nije bilo, a spriječeno je i dalje širenje vatre

TUZLA: U eksploziji i požaru uništena advokatska kancelarija Balijagić
FOTO: faktor.ba

Službenici MUP-a Tuzlanskog kantona su jutros nastavili uviđaj u ulici Maršala Tita gdje je u petak oko 23 sata nepoznata osoba postavila i aktivirala eksplozivnu napravu u blizini advokatske kancelarije Balijagić, a potom podmetnula požar.

Požar se vrlo brzo proširio u prizemlju zgrade gdje, pored advokatske kancelarije, ima i nekoliko stambenih jedinica. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca povrijeđenih nije bilo, a spriječeno je i dalje širenje vatre.

Ipak, advokat Faruk Balijagić je rekao za Dnevni avaz da mu je u kancelariji izgorjelo sve.

- Radi se o snažnoj eksploziji koja je ubačena najvjrovatnije kroz prozor od toaleta u moju kancelariju, jer se ista nalazi na nižim spratovima. Kancelarijski prostor je spaljen. Izgorjelo je sve unutra. Detonacija je izbila i vrata teška tonu, kazao je Balijagić.

Stanari zgrade u ulici Maršala Tita kažu kako su čuli eksploziju, a onda su osjetili miris dima i vatre. U najtežoj poziciji bila je porodica Bećirović, koju su vatrogasci iz stana izveli preko balkona.

- Čuli smo nešto kao pucanj. Otvorili smo vrata a onda samo nalet crnog dima. Nisam mogla izaći napolje. Vatrogasci su nas evakuisali. Možda se sve desilo oko 11 sati. Više ne znam ništa od šoka, tresem se, rekla je Šahsena Bećirović za tuzlanski.ba.

Pretpostavlja se kako je nepoznata osoba nakon aktiviranja eksplozivne naprave podmetnula požar, a potom se s mjesta događaja udaljila u nepoznatom pravcu.

Službenici policije nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju ovog događaja, a više informacija bit će dostupno nakon obavljenog uviđaja.