TV ŽURNAL PRIKAZUJE:U ponedjeljak u 12:00 h pogledajte film Tender na recept
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

TV ŽURNAL PRIKAZUJE: U ponedjeljak u 12:00 h pogledajte film Tender na recept

Žurnal vam donosi dokumentarni film o zloupotrebama javnih nabavki u četiri Klinička centra, te o sumnjivim nabavkama sa firmama koje su rodbinski i stranački povezane sa rukovodstvima najvećih zdravstvenih institucija u BiH

U ponedjeljak u 12:00 h pogledajte film Tender na recept
FOTO: Profimedia/ilustracija

Novi Zakon o javnim nabavkama usvojen je 2014. godine.  Godine nakon pokazale su da postoji ogroman prostor za korupciju, pranje novca, namještanje tendera ali i sukob interesa. Oblast u kojoj je to najvidljivije i gdje su direktne posljedice je zdravstvo. 

U ponedjeljak u 12 sati pogledajte novi  dokumentarni film TV Žurnala "Tender na recept". Film otkriva na koji način se vrše zloupotrebe  javnih nabavki u četiri Klinička centra, te kako su pojedini dobavljači rodbinski i stranački povezani sa rukovodstvima najvećih zdravstvenih institucija u BiH.

U filmu govore: Vlado Đajić direktor UKC RS, Ante Kvesić direktor SKB Mostar, Nešad Hotić direktor UKC Tuzla, bivši i aktualni ministri zdravstva, osnivači pojedinih velikih dobavljača u zdravstvu, te predstavnici nevladinog sektora.

(zurnal.info )