Projekcija u Ljubljani:U prepunom kinu Šiška prikazan Žurnalov film "Srebrenica"!
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

AFERA

Projekcija u Ljubljani: U prepunom kinu Šiška prikazan Žurnalov film "Srebrenica"!

Film 'Srebrenica' iz serijala Afera - TV Žurnala prikazan je u prepunom kinu Šiška u Ljubljani u četvrtak 15. novembra kao uvertira Festivala kvalitetnih medijskih sadržaja

U prepunom kinu Šiška prikazan Žurnalov film "Srebrenica"!

Nakon projekcije filma "Srebrenica"koji govori o zloupotrebi i krađi donacija za Srebrenicu publika je imala priliku da postavlja pitanja autoru filma Avdi Avdiću, novinaru online magazina Žurnal. Kroz razgovor sa publikom Avdić je rekao da građani BiH pate od Štokholmskog sindroma jer 'decenijama biraju na vlast one koji ih zlostavljaju'.


Sav novac od najmanje pola milijarde maraka, uglavnom stranih donacija, nakon masakra u Srebrenici 1995. godine završio je u pogrešnim rukama. Avdić u filmu o Srebrenici kroz razgovor s političarima, svjedocima i rodbinom žrtava otkriva kako su donacije zloupotrijebljene od strane pojedinih političara i tajkuna.

Za film govore: bivši načelnici Srebrenice Ćamil Duraković i Abdurahman Malkić, predsjednica Pokreta "Majke enklave Srebrenica i Žepa" Munira Subašić, bivši političar i građevinski nadzornik Hasan Bećirović, političar Hakija Meholjić, bivši guverner Tuzlansko-podrinjskog kantona Izet Hadžić, povratnici u Srebrenicu i drugi.
Film možete pogledati na ovom linku

(zurnal.info)