:Uhapšen Hamdija Abdić Tigar

Novosti

Uhapšen Hamdija Abdić Tigar

Uhapšen Hamdija Abdić Tigar

Sinoć je u Sarajevu uhapšen Hamdija Abdić Tigar koji je još 2007. godine osuđen na dvije godine zatvora zbog krađe i razbojništva. Pripadnici Interventno- operativne jedinice sudske policije Federacije BiH sinoć su u 21.15 sat ispred hotela “Hercegovina” na Ilidži u Sarajevu lišili slobode pravomoćno osuđenog Hamdiju Abgića Tigra, potvrđeno je Feni iz Vrhovnog suda Federacije BiH.

Hamdija Abdić sinoć je sproveden u Kazneno popravni zavod Zenica na izdržavanje kazne zatvora izrečene pravomoćnom presudom Vrhovnog suda Federacije BiH zbog krivičnog djela teški slučajevi razbojničke krađe i razbojništva.

Naime, Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je 3.oktobra 2007. godine presudu Kantonalnog suda u Bihaću kojom je Emin Pivić osuđen na tri, a Hamdija Abdić Tigar na dvije godine kazne zatvora, što su 13.oktobra 1996. godine u Bihaću u pokušaju da iznude 200 hiljada DM, nanijeli teške tjelesne povrede Nedžadu Bajriću iz Cazina.

Tigar je do sada uspijevao izbjeći odlazak u zatvor uvijek pronalazeći apsurdna opravdanja. Nezvanično, Tigar je kao razlog neodlaska u zatvor navodio čak i poslovne obaveze. Inače, Tigar je i član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

 

(Fena)