:UŽIČANIN: Radnici ne pristaju na odluku Vlade TK
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

UŽIČANIN: Radnici ne pristaju na odluku Vlade TK

Radnici će i večeras prenoćiti u Omladinskom domu i osnovnoj školi u Orašju a sutra kreću prema granici sa Republikom Hrvatskom

UŽIČANIN: Radnici ne pristaju na odluku Vlade TK
FOTO: tuzlanski.ba

Radnici četiri preduzeća iz Tuzlanskog kantona, "Dite", "Aide", Livnice čelika te Konjuha iz Živinica neće pristati na odluku Vlade TK da im se isplati jednokratna pomoć u iznosu od 220 KM i prehrambene pakete u vrijednosti od po 180 KM, izjavio je Hasan Užičanin, potpredsjednik Sindikata radnika Fabrike obuće "Aida".
Po njegovim riječima, predstavnici četiri firme su održali sastanak na kojem su odlučili da ne pristanu na tu ponudu.
Naime, na vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je danas donijela Odluku o odobravanju sredstava sa pozicije "Tekuća rezerva" u iznosu od 220.000 KM Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak zbog povećanog broja korisnika jednokratnih novčanih pomoći.
Putem ovog ministarstva i centara za socijalni rad sa područja TK bit će isplaćena jednokratna socijalna novčana pomoć u iznosu od 220 KM po radniku dok će, kako je saopćeno iz kantonalne Vlade, ostatak iznosa biti obezbijeđen putem trgovačkog lanca "Bingo" gdje će svaki od radnika moći kupiti namirnice u iznosu od 180 KM.
Užičanin je, također, kazao da predstavnici kantonalne Skupštine ove radnike nisu posjetili.
- Ne znam za ove ostale, ali Aida neće pristati na to. Danas smo donijeli definitvnu odluku da ne pristajemo na to - poručio je.
Radnici će i večeras prenoćiti u Omladinskom domu i osnovnoj školi u Orašju a sutra kreću prema granici sa Republikom Hrvatskom.
- Tako smo se dogovorili. Ja ne znam šta do sutra može da se desi - kazao je potpredsjednik Sindikata "Aide".

(Fena)