:VANREDNA SJEDNICA VLADE TK: Radnicima jednokratna pomoć od po 220 KM
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

VANREDNA SJEDNICA VLADE TK: Radnicima jednokratna pomoć od po 220 KM

Da bi se centrima za socijalni rad sa područja Tuzlanskog kantona omogućilo odobravanje jednokratnih novčanih pomoći radnicima firmi koji žele napustiti BiH bilo je neophodno donijeti Odluku o izmjenama i dopunama Programa raspodjele sredstava privremenih, jednokratnih i drugih novčanih pomoći za 2014. godinu, na koju je Vlada TK dala saglasnost, saopćeno je iz kantonalne vlade

VANREDNA SJEDNICA VLADE TK: Radnicima jednokratna pomoć od po 220 KM
FOTO: Tuzlarije.net

Na vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Odluku o odobravanju sredstava sa pozicije "Tekuća rezerva" u iznosu od 220.000 KM Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak zbog povećanog broja korisnika jednokratnih novčanih pomoći.
Da bi se centrima za socijalni rad sa područja Tuzlanskog kantona omogućilo odobravanje jednokratnih novčanih pomoći radnicima firmi koji žele napustiti BiH bilo je neophodno donijeti Odluku o izmjenama i dopunama Programa raspodjele sredstava privremenih, jednokratnih i drugih novčanih pomoći za 2014. godinu, na koju je Vlada TK dala saglasnost, saopćeno je iz kantonalne vlade.
Vlada je također dala saglasnost na Odluku o izmjenama i dopunama Programa raspodjele sredstava za materijalno zbrinjavanje osoba u stanju socijalne potrebe za 2014. godinu Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona.
Putem ovog ministarstva i Centara za socijalni rad sa područja Tuzlanskog kantona bit će isplaćena jednokratna socijalna novčana pomoć u iznosu od 220 KM po radniku.
- Riječ je o maksimalnom iznosu koji je dozvoljen po važećim propisima. Ostatak iznosa do 400 KM, koliki je bio zahtjev radnika, bit će obezbijeđen putem trgovačkog lanca „Bingo“ gdje će svaki od radnika moći kupiti namirnice u iznosu od 180 KM - saopćeno je iz Vlade Tuzlanskog kantona.
Za radnike tuzlanskih preduzeća "Dita", "Aida" i Livnica čelika, te Konjuha iz Živinica, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog Kantona je u vezi sa izmjenom Programa raspodjele sredstava za materijalno zbrinjavanje osoba u stanju socijalne potrebe, putem humanitarne organizacije "Merhamet" Tuzla osiguralo prehrambene pakete u vrijednosti od po 180 KM po radniku.
Na taj način radnici će od "Merhameta" dobiti potvrdu sa kojom će u prodajnim objektima Bingo Tuzla moći po vlastitom izboru nabaviti prehrambene artikle u navedenoj vrijednosti, soapćeno je iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona.
(Fena)