Paranoja:VANREDNO STANJE U RS: Policija u pripravnosti, nabavljene rezerve krvi i napravljen plan spasavanja
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istražujemo

VANREDNO STANJE U RS: Policija u pripravnosti, nabavljene rezerve krvi i napravljen plan spasavanja

U RS je pod pritiskom i direktnom komunikacijom režimske vlasti s potčinjenim službama na neki način izvršena priprema vanrednog stanja, iako u RS ne postoji nijedan osnov za to niti opozicija želi da učestvuje u bilo kakvim uličnim nemirima, tvrdi Čavić

VANREDNO STANJE U RS: Policija u pripravnosti, nabavljene rezerve krvi i napravljen plan spasavanja

Građani Republike Srpske žive u katastrofalnoj situaciji i dovoljan je mali okidač da narod počne otvoreno da izražava svoje nezadovoljstvo, tvrdi predsjednik Udruženja građana “Slobodna Republika” Nikola Dronjak.

On smatra da su Republici Srpskoj potrebne velike reforme, ali, prije svega, da je neophodno da se “skine otuđena, nenarodna vlast, koju predvodi Milorad Dodika”.

Predstavnici vlasti svakodnevno nam iz svojih skupocjenih limuzina  poručuju kako su nam ovdje potrebni mir i stabilnost. Iz svojih udobnih fotelja oni pozivaju gladne građane i nezaposlene mlade ljude da ostanu kod svojih kuća i u četiri zida razmišljaju o svojim problemima, kazao je Dronjak.

Prema njegovim riječima, od 2006. godine, kada su Dodik i SNSD zauzeli poluge vlasti u RS, ovaj entitet je pretvoren u vlasništvo jednog čovjeka i njegovih bliskih saradnika, koji su danas zbog straha od naroda i narodnog gnjeva spremni na sve. Zato, tvrdi on, mnogi bliski Dodikovi saradnici traže državljanstvo u raznim evropskim zemljama, od Slovenije, preko Švedske do Norveške, da svoju djecu i bogatsvo izmjeste u inostranstvo ako dođe do promjene vlasti,.

UVOZ PROTESTA

Dok dio civilnog sektora i opozicija ukazuju na veoma teško ekonomsko i socijalno stanje u RS, koje može izroditi građanski bunt, dotle vlastodršci svakodnevno verglaju o smišljenim pokušajima “uvoza” protesta i nereda iz Federacije BiH kako bi se promijenila ustavna struktura BiH i na kraju ukinula Republika Srpska.

Sam Dodik je pozvao vlast, opoziciju, nevladin sektor i građane da očuvaju mir i stabilnost Republike Srpske do oktobarskih izbora, jer bi, kako tvrdi, sve drugo odvelo ovaj entitet u vanredno stanje.

Sve drugo nas vodi u vanredno stanje u kojem nam neće dozvoliti više nikada da se stabilizujemo, dok oni ne nametnu politički okvir koji je protiv nas, naveo je on.
 
Lider Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić smatra da su vlasti u RS u strahu od “užasnog ekonomskog stanja u kojem se nalazi većina građana“. On je dodao da se, s jedne strane, politizuju protesti u Federaciji, dok se, s druge strane, pokušava optužiti opozicija da priprema demontracije građana.

MOBILIZACIJA POLICIJE

Vlast preduzima niz mjera kako bi “pripremila zaštitu od vlastitog naroda”, ukoliko dođe do socijalnog bunta.

Policijski službenici u celoj RS su od svojih pretpostavljenih dobili naredbu da se ne udaljavaju od svojih kuća i da budu spremni, ako bude potrebna mobilizacija policijskih snaga u RS, kazao je on.

Uz to, ministar zdravlja RS, je poslao dopis zdravstvenim ustanovama da su dužne da “naprave plan zaštite i spasavanja“, te da obezbiijede dovoljan broj kreveta, medicinskih službi za mobilizaciju i dovoljno doza krvi.

U RS je pod pritiskom i direktnom komunikacijom režimske vlasti s potčinjenim službama na neki način izvršena priprema vanrednog stanja, iako u RS ne postoji nijedan osnov za to niti opozicija želi da učestvuje u bilo kakvim uličnim nemirima, tvrdi Čavić.

Dvije nevladine organizacije, koje realno okupljaju najveći broj nezadovoljnih, su Boračka organizacija RS i Savez sindikata.

BORS i Savez sindikata RS imaju najveći socijalni socijalni potencijal, ali su oni ekspoziture SNSD-a. Pantelija Ćurguz je postao portparol Milorada Dodiak i SNSD-a, a Ranka Mišić, koja na karikaturalan način izgrava neku revolucionarku, smještena je u skupocjenoj bundi u Audi i zamagljuje oči građanima RS, kaže predsjednik „Slobodne Republike“ Nikola Dronjak.

 

DRONJAK: SNSD zbrinjava potomstvo

Dok najveći dio mladih ljudi u RS ne vidi nikakvu perspektivu za svoju budućnost, dotle, kaže Nikola Dronjak, posao u javnom institucijama na dobijaju djeca funkcionera SNSD-a.

Dronjak je naveo da su posao u Poreskoj upravi RS nedavno dobili sin bivšeg ministra poljoprivrede Radivoja Bratića i kći bivšeg direktora “Šuma RS” Neđe Ilića.

Kako je nedavno objavila BN televizija, Bratić je u vrijeme dok je bio ministar poljoprivrede Zavodu za vodoprivredu RS, čiji je jedan od suvlasnika, namještao poslove vrijedne oko 10 miliona maraka.

Protiv bivšeg direktora “Šuma Srpske” Neđe Ilića podignuta je krivična prijava zbog sumnje da je to javno preduzeće oštetio za više od četiri miliona maraka.

Očito je da su i Bratić i Ilić dobro zadužili vlast SNSD-a, koja je, vraćajući im usluge, njihovu djecu uhljebila u Poreskoj upravi RS.

Predsjedavajući Komisije koja je odlučila da Bratićev sin i Ilićeva kćerka dobiju posao u Poreskoj upravi bio je Dejan Majkić, sin prečasne Dušanke Majkić, tvrdi Dronjak.

(zurnal.info)