NAKON PISANJA ŽURNALA:Vlada Kantona Sarajevo suspendovala odluku o dodjeli sredstava Nedžadu Brankoviću
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Istražujemo

NAKON PISANJA ŽURNALA: Vlada Kantona Sarajevo suspendovala odluku o dodjeli sredstava Nedžadu Brankoviću

Nakon što je Žurnal objavio priču da je premijer Elmedin Konaković dodijelio 40 hiljada maraka poticaja firmi Nedžada Brankovića, Vlada Kantona Sarajevo suspendovala je odluku

Vlada Kantona Sarajevo suspendovala odluku o dodjeli sredstava Nedžadu Brankoviću
FOTO: radiosarajevo.ba

Nakon što je Žurnal objavio priču da je kantonalni premijer Elmedin Konaković dodijelio 40 hiljada maraka poticaja firmi Nedžada Brankovića, Vlada Kantona Sarajevo suspendovala je odluku o dodjeli 500.000 maraka poticaja za razvoj male privrede. Tako će u kantonalni budžet biti vraćeno pola miliona maraka sa računa firmi Nedžada Brankovića, premijerovih savjetnika i stranačkih kolega.

Nakon objave prvog teksta na Žurnalu o sumnjivim poticajima, premijer je reagovao na svom fejsbuk profilu optuživši Žurnal da izmišlja.

-Nije prvi put da Žurnal izmišlja, tog 30.8. kad je održana sjednica sam bio na Arefatu- napisao je premijer Konaković.

Uz nove dokaze i nove primjere sumnjivih bespovratnih kredita, Žurnal je objavio i drugi tekst s naslovom „Bespovratna sredstva dobili su SDA kadrovik Okerić, mesar Mujanović i premijerov saradnik“.

Nakon objave ovoga teksta premijer se nije oglašavao na facebooku, nego je Vlada Kantona Sarajevo suspendovala svoju odluku. Iz Vlade je najavljena revizija odluke i donošenje nove. 

Za portal Klix premijer Konaković je priznao da je potpisao odluku o dodjeli sredstava Nedžadu Brankoviću i drugim firmama u vlasništvu SDA kadrova. Niti je Žurnal obmanjivao javnost niti je premijer govorio istinu.

(zurnal.info)