ŠEST MINUTA DODIKOVE MRŽNJE (VIDEO):Volio bih da dobiješ pritisak, da ti otkaže srce i sve ostalo...

Istražujemo

ŠEST MINUTA DODIKOVE MRŽNJE (VIDEO): Volio bih da dobiješ pritisak, da ti otkaže srce i sve ostalo...

U ovom video klipu, urađenom u saradnji sa članicama istraživačke mreže Umbrella, izdvojili smo samo nekoliko primjera koji ilustruju na koji način Milorad Dodik komunicira sa medijima.

Volio bih da dobiješ pritisak, da ti otkaže srce i sve ostalo...
Milorad Dodik pokazuje novinarima srednji prst

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik više od 15 godina kontinuirano vrijeđa i prijeti novinarima koji kritički izvještavaju o njegovom radu. Izdvojili smo samo neke od uvreda koje je Milorad Dodik tokom 15 godina uputio novinarima. Pogledajte video koji je urađen u saradnji sa članicama istraživačke mreže Umbrella.

Do danas, Milorad Dodik nije snosio odgovornost za svoje ponašanje. Pravosuđe u Republici Srpskoj nije reagovalo ni na otvorene, dokumentovane prijetnje, niti su međunarodni zvaničnici prekinuli komunikaciju sa osobom koja na taj način ugrožava slobodu medija. Uvrede, prijetnje i pokušaji diskreditacije postali su naša svakodnevnica. Donošenje zakona o kriminalizaciji klevete dodatno će je pogoršati.

U ovom video klipu, urađenom u saradnji sa članicama istraživačke mreže Umbrella, izdvojili smo samo nekoliko primjera koji ilustruju na koji način Milorad Dodik komunicira sa medijima. Pogledajte video:

(zurnal.info)