PAKNENI PLAN GORDANE TADIĆ:Zaboravila promijeniti diskove na kočnicama, pa prijavila atentat

Istražujemo

PAKNENI PLAN GORDANE TADIĆ: Zaboravila promijeniti diskove na kočnicama, pa prijavila atentat

Glavna državna tužiteljica prijavila SIPA-i da se na nju sprema atentat, jer su na autu njenog supruga otkazale kočnice. Istragom je utvrđeno da suprug Gordane Tadić godinama nije promijenio pakne

Zaboravila promijeniti diskove na kočnicama, pa prijavila atentat

Prava drama odvijala se proteklih dana u Tužilaštvu BiH. Posljednjeg dana decembra glavna tužiteljica Gordana Tadić prijavila je SIPA-i da je neko na nju i njenog supruga Slavka pokušao atentat. 

„Neko je prerezao kočnice na suprugovom automobilu“, izvijestila je pripadnike SIPA-e tužiteljica Tadić.

Dežurni državni tužilac Miroslav D. Marković hitno je angažirao protuterorističke jedinice SIPA-e, čiji su pripadnici u nedjelju izašli na teren i izvršili uviđaj. Brojne policijske snage bile su oko porodične kuće Gordane Tadić, kako bi je sačuvale od nepoznatih ubica.

„Tokom pregleda je utvrđeno da se ne radi o terorizmu, već da je u pitanju kvar na automobilu“, kazao je sagovornik Žurnala uključen u istragu.

Kako saznajemo, pripadnici SIPA-e su utvrdili da  suprug Gordane Tadić godinama nije mijenjao diskove na privatnom automobilu, koji su, na kraju, zbog korozije popucali. Nakon što im je saopćeno da je u pitanju samo kvar na automobilu, suprug glavne tužiteljice odbio je otići u SIPA-u kako bi potpisao izvještaje o uviđaju. 

Da je glavna državna tužiteljica sklona paranoji, dokazala je i nedavno kada je sazvala vanrednu konferenciju za medije na kojoj je ustvrdila da je praćena i prisluškivana. Međutim, nakon istrage je utvrđeno da su dokumenti o navodnom prisluškivanju glavne tužiteljice – falsifikovani.

(zurnal.info)