SOKOLAC: Pucnjava na proslavi krsne slave komandira Policijske stanice:Zamjenik načelnika Mirko Čolović ranio direktora “Romanije” Bojana Tošića

Istražujemo

Zamjenik načelnika Mirko Čolović ranio direktora “Romanije” Bojana Tošića

Zamjenik načelnika Mirko Čolović ranio direktora “Romanije” Bojana Tošića

Zamjenik načelnika opštine Sokolac i funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Mirko Čolović noćas je pucajući iz pištolja ranio sebe i novoimenovanog direktora Šumskog gazdinstva “Romanija” Bojana Tošića, potvrdio je “Žurnalu” izvor iz MUP-a Republike Srpske.

Oni su noćas pod pratnjom policije prebačeni u bolnicu Koševo u Sarajevu. “Žurnalu” je u Kliničkom centru Koševo potvrđeno da su Čolović i Tošić noćas primljeni u ovu bolnicu.

Čolović i Tošić primljeni su u KUC Koševo 45 minuta iza ponoći. Tošić je ranjen u petu lijeve noge, obrađen je i potom otpušten iz bolnice. Čolović je ranjen u potkoljenicu i prst na šaci. On je takođe obrađen, predloženo mu je da ostane u bolnici i bude hospitalizovan, ali je on to odbio i napustio bolnicu, rekla je “Žurnalu” portparolka KUC Koševo Biljana Jandrić.

PUCNJAVA KOD KOMANDIRA

Prema izvorima “Žurnala”, incident se desio nešto iza ponoći u mjestu Kula kod Sokoca, u porodičnoj kući komandira Policijske stanice Sokolac Radovana Šarenca, na proslavi njegove krsne slave Lazareva subota.

Na proslavi krsne slave u kući komandira policije Radovana Šarenca, pilo se i raspravljalo o smjeni u Šumskom gazdinstvu Sokolac. Čolović je izvadio pištolj, vitlao njim, a onda slučajno opalio ranivši sebe i Tošića, kazao je naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, na slavlju je razmatrana nova strategija u Šumskom gazdinstvu “Romanija” nakon što je po nalogu Vlade RS smijenjen dosadašnji direktor ovog preduzeća Rajko Bulajić, takođe kadar SNSD-a.

Čolović je otvoreno rekao da imenovanje Tošića ( kadar SNSD-a) suštinski neće promijeniti ništa u poslovanju gazdinstva, osim što će novi direktor biti paravan starom direktoru Bulajiću, koji će biti imenovan za tehničkog direktora gazdinstva, ali će i dalje voditi glavnu riječ, kazao je naš izvor.

BIJEG NA KOŠEVO

To potvrđuje, istakao je on, da od obračuna sa kriminalom i korupcijom, koju je pompezno najavio predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik neće biti ništa, a da su smjene u pojedinim javnim preduzećima, koje su se desile prethodnih dana samo jeftin predizborni trik vladajuće stranke, čiji je rejting, upravo zbog ogromnog kriminala i korupcije, ozbilnjo narušen pred predstojeće loklane izbore.

Lokalni moćnici, kakav je Čolović, neće olako odustati od uticaja na pojedina javna preduzeća. Oni su se toliko osilili da za njih ne postoji ni sila zakona, a za sve to godinama imaju blagoslov vrha SNSD-a, naveo je naš sagovornik.

On je dalje naveo da je poslije ranjavanja, s obzirom na to da se radi o zamjeniku načelnika opštine Sokolac i novoimenovan direktoru tamošnjeg Šumskog gazdinstva, te da se sve dešavalo u kući oca komandira sokolačke policije Radovana Šarenca, odlučeno da se cijeli slučaj pokuša zataškati.

Zbog toga o ranjavanju zvanično nije obaviješten Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo i zato je Čolović naredio da ih voze u bolnicu Koševo, a ne u bolnicu Kasindol u Istočnom Sarajevu. Takođe je upitno da li Čolović ima dozvolu na pištolj iz kojeg je pucao, kaže izvor “Žurnala”.

(zurnal.info)