NOVI POSAO ZA KUKIĆEVOG PRATIOCA:380 hiljada maraka za zaštitarsku firmu Ramiza Saletovića
JEDINA SLOBODNA TERITORIJA

Novosti

NOVI POSAO ZA KUKIĆEVOG PRATIOCA: 380 hiljada maraka za zaštitarsku firmu Ramiza Saletovića

Ukupna cifra koju je Rudnik Banovići od 2013. do 2018. godine platio firmi kojom rukovodi pratilac Mirsada Kukića iznosi više od 2 miliona maraka

380 hiljada maraka za zaštitarsku firmu Ramiza Saletovića

"Zaštita“ rudnika Banovići godinama unazad koštala je milionske iznose. U međuvremenu praktični vlasnik Rudnika Banovići Mirsad Kukić i idejni tvorac Pokreta demokratske akcije, počeo je da pravi strategiju za predstojeće izbore. U tome će mu pomoći stare isprobane metode, kreirane  dugogodišnjim stažom u SDA. Jako važno je i dalje obezbjediti zaštitu. 

Tako je nastavljena praksa plaćanja fizičkog obezbjeđenja imovine, objekata i prostora u Rudniku Banovići firmi „A&M SECURITY“. Ove godine napravljen je ugovor vrijedan 379.209 maraka. Ukupna cifra koju je Rudnik Banovići od 2013. do 2018. godine platio firmi kojom rukovodi pratilac Mirsada Kukića iznosi više od 2 miliona maraka.

MALO RUDNIK MALO DISKOTEKA

Inače, radi se o zaštitarskoj firmi čiji je osnivač Sediha Saletović, žena Ramiza Saletovića, kojeg se u prošlosti uglavnom moglo vidjeti kako stoji na ulazu u prostorije u koje su Mirsadu Kukiću dolazili da se poklone visoki dužnosnici SDA. 


Osim toga, Saletović se često nalazi u diskoteci u vlasništvu Mirsada Kukića. Simptomatično da je u  ugovorima između RMU Banovići i „A&M SECURITY“ pisalo da zaštitari agencije osiguravaju i Kukićevu diskoteku. 

KAMPANJA PREKO KONKURSA

Zaštita je obezbjeđena za novu stranku, sada je potrebno obezbijediti i glasove. I zato će poslužiti već utvrđena metoda. 

Izašao je oglas o prijemu oko stotinu radnika na određeno vrijeme u Rudnik Banovići. Stotinu radnika plus članovi njihovih porodica i jednostavna je računica koliko je to glasova. Upravo stavka o prijemu na određeno vrijeme otkriva za što će novi radnici zapravo poslužiti. 

Treba podsjetiti da je Rudnik Banovići barem na papiru u većinskom vlasništvu Federacije BiH. Pri tom, rudari ovog rudnika imaju najniže plate i topli obrok u odnosu na sve druge rudare u Federaciji. Razlog toga krije se u tome da je rukovodstvo ovog rudnika sa direktorom Muneverom Čergićem na čelu svjesno odlučilo da od svakog radnika oduzme 5 maraka toplog obroka, a sve, kako saznajemo, da bi se na kraju fiskalne godine mogla prikazati dobit rudnika. Zašto je rukovodstvu Rudnika jako važno da se prikaže poslovanje s dobiti pročitajte na ovom linku.  

(zurnal.info)